|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
router-vanjski HDD
Ekipo, dobio sam vanjski HDD 1,5 TB i palo mi napamet da bi bilo ludilo spojiti ga na router i koristiti ga kao mrežni HDD. E sad, taj HDD ima samo usb 2.0 priključak pa me zanima može li se uopće on spojiti na router i konfigurirati kao mrežni HDD. Router je HT-ov siemens wifi i koristim MAX TV. Pa eto molio bih ako mi netko može reći jel to moguće i ako nije neka prevelika zafrkancija..Hvala 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne podržavaju svi routeri tu funkciju preko usb-a. Da si priključio preko LANa, nema frke, to ima svaki, ali preko usb-a je problematično za mnoge.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Koji Siemens, aktualni SX763 ? Otvori full manual i pročitaj / namjesti kako tamo piše (usb > File Server) od riječi do riječi, nekima to radi ok a nekima zafrkava il čak neradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Da ne otvaram istu temu vežem se na ovu. Isto bih želio vanjski 1 ili 2 HDD povezati s routerom kako bi bili umreženi za media player. Postoji li ikakvo hardversko rješenje za ovakvo spajanje ili je jedino rješenje novi router s usb-ovima ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
I šta si zapravo htio pitati ? Dajte malo promislite prije nego pišete, koji router, koji "vanjski" hdd, sa kakvim priključcima ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
??? jednostavno, želio bih da mi WD Elements bude mrežni HDD. Te pitam postoji li uopće neki komad hardwarea u što bih uštekao taj WD, a njega u router (DIR-600) ? Ili je jedino rješenje kupnja novog routera (npr. DIR-835, dir-657) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Evo pogledaj > http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2392221,00.asp http://www.addonics.com/products/nas30u2.php vjerojatno teško dobavljivo kod nas tj. treba dovuči izvani. Alternativa je, kako si sam rekao, router sa usb file share funkcijom ili router sa int. hdd - om za share funkciju ili vanjski hdd sa mrežom tj. nas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
E to je to, googlajući nisam znao kako da dođem do toga. Znaći trebam; USB Nas Adapter. E sad, tu je čitav niz prednosti i mana ovog uređaja. Možda netko s Foruma ima kakvih iskustava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Evo od iste firme noviji > http://www.addonics.com/products/nas40esu.php neke su opcije dodane a neke izbačene u odnosu na 3.0 model, pogledaj usporedbu na dnu stranice, brži transfer pogotovo ako zakačiš esata na njega. Koji bi ti bolje odgovarao ovisi o opcijama tog media playera i koja je nužna brzina prenosa kako bi se multimedija (film) uredno reproducirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Zato i pitam za neka iskustva jer su mišljenja podijeljena. Nekima rade super, a neki imaju problema s filmovima i premotavanjem. Ovi mi je alternativa za NAS, jer je tiho i ne trebam ništa drugo osim pohrane fileova. Znači ili ovaj USB adapter ili novi USB router. No koliko vidim u ponudi svi takvi routeri imaju samo po 1 usb port, a trebao bih barem 2. lp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Evo još jedan > http://cirago.com/wordpress/products...ng/ciragolink/ Kod tih rješenja u routeru često je i jedan usb problematičan a opet kod drugih nikakvih problema. Staviš dobar (treba ga baš pronaći jer su često smetje) usb hub sa vanjskim napajanjem i eto više štekera. Opet kažem pitanje je jel pamet dovoljno inteligentna da prepozna i uredno radi sa više diskova. Za željenu napomenu tebi je bitnije da je dovoljno brz i da ima DLNA support ako ga player traži. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.12.2012. u 12:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Koliko vidim na netu WD ima dobrih routera s 2 usb porta My net N750 i N900, no još ih kod nas niti nema. Ima jeftinih USB NAS adaptera od kineza, no tu nikad nisi siguran da li će raditi ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja imam TP N750. Probao sam sa 2 usb sticka, jedan usb3.0 , drugi usb2.0 i sa dva externa diska isto 2.0 i 3.0 vezijama. Storage i media rade sasvim ok, dok ftp je uzasno spor.
![]() |
#14 |
Premium
|
meni treba prvenstveno za spremanje i stream mkv fileova, kako je bilo s velikom datotekama (ako si ih imao) cca. 10-15 GB, kakvi su većinom HD filmovi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
No ako pokrenes u isto vrijeme onda je malo spor u pocetku. Najvise sto me smeta je kopiranje na disk dok je prikopcan na ruter, nekako mi je presporo pa uglavnom odpojim disk/stick i spojim ga direkt na komp i tako stavljam podatke jel je tako puno brze (pogotovo ako je disk/stick usb 3.0 jel je ruter 2.0) i nazad vracam na ruter kad je sve kopirano.
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
meni bi taj stream išao s externog Hdd-a koji bi bio spojenog na router USB-om, na koji je spojen i media plajer Tu se bojim da li bi sve išlo glatko kod velikih fileova, čitajući na forumu, problem se zna pojaviti kod premotavanja filma |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|