|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Nestali podaci sa hard diska
pozdrav svima...imam jedan veili problem i nadam se da ce mi netko moc pomoc, naime imam kompjuter koji je bio u kvaru, otac ga je bez mog znanja dao nekom frendu sa posla i nije mu objasnio uopce sta i kako treba napraviti...uglavnom da skratim pricu covjek je napravio particiju tablica i izbrisao mi sve podatke koji su bili pohranjeni na D disku...sto privatnih sto poslovnih dokumenata zadnjih 10tak godina...poludio sam, nosio sam komp u jednu tvrtku koja se bavi povratom izgubljenih podataka i ustanovili su da se moze popraviti veliki dio stete al novac koji su mi za to trazili je bio previsok...zanima me dal zna netko nekoga tko se bavi ovakvim problemima jer stvarno sam u banani em sto mi komp nije na raspolaganju dok to ne uspijem rijesiti em sto imam stvarno hrpu stvari koje bi volio povratiti...ako mi netko moze pomoc bio bih stvarno zahvalan.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jedna stvar me zanima. Sta bi bilo da je hdd nepovratno riknuo? Ovakav problem i rjesenja se pisu po forumu vec godinama. Vracanje izbrisanih podataka itd. Ima softvera koji manje vise uspjesno vrati podatke, Get Data Back itd, ali je bitno da se nije nista upisivalo na tu particiju nakon formatiranja. Uvijek vazne podatke cuvam na par mjesta.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Možeš si dosta toga povući nazad sa Hirens Boot CD-om. Pokazao mi se dobar za sve osim video zapisa, a u fotkama mi ima preko 95% uspjeha. Text dokumente vadi k'o iz šale, vjerujem da će biti tako i sa grafovima. Nisam taj program već duže koristio, ali zove se Disk Digger, ako se dobro sjećam. Kad ga vrtiš iz Windowsa prilično je simpa za koristit i nije kompliciran. Jedino ćeš morat preimenovat dokumente ručno.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ja sam napravio backup, problem je to sto je otac napravio stvar bez mog znanja s namjerom da rijesi problem al je nastala jos veca komplikacija, decko koji je to radio je bez nekog prevelikog razmisljanja napravio particiju jer ili se nije skuzio sa starim sta mu je rekao ili su se ono medusobno krivo dogovorili uglavnom nije nitko nije kriv samo je sve ispalo dosta nespretno, sad moram traziti alternativno rjesenje a za ubuduce ce svakako osigurati podatke da mi se ovakva stvar vise ne moze ponoviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Samo pazi po mogućnosti nemoj to radit na tom disku na kojem su i podaci. Ako ti je ovaj napravio jednu veliku particiju i ti sad koristiš taj sustav postoji opasnost da ćeš nešto prebrisat. Tak da se okreni Hiren's boot cd.u pa sa njega pokreni neki program (možda ima i taj get data back) ili nešto drugo ... svakako izbjegavaj upotrebu diska sa podacima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
ok hvala svima, probat cu nekako dalje sam to rjesiti pa kud pukne |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Novci ne bi trebali biti problem, ako su podaci bitni. Nisi naveo u koju si tvrtku nosio, ali možda neka ima povoljnije uvjete. http://www.infolab.hr/ http://www.helpdisc.hr/ http://www.datasector.hr/ Edit: @[GOW]Nec Uz nadu da će sve dobro poklikati ![]() btw...kolko vidim, tih par MB se može dobiti i za ne-tako-vel'ke-novce, a sve mi se čini da čovjek baš i nije s računalima na ti. ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 10.09.2012. u 15:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
nosio sam u infolab...tamo traze oko tisucu kuna sa diagnostikom i povratom |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Iskreno, to je jeftino, mi smo platili za jednu firmu iz potopljenog hdd-a 3300kn prije koju godinu. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
jesi šta riješio
|
|
Oglas
|