|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
spajanje na susjeda (kako)...
Pozdrav forumaši Situacija: -susjed ima flat kod T-coma. Želja: -da se ja spojim na njega (pa da djelimo troškove). Rješenje: ??? Opis: -udaljen je cca 100m (nema optičke prepreke) -ja ga "lovim" sa svojim laptopom (u jednom kutu kuće) i to sa 3,8Mb/s (izmjereno sa Carnetovim speedtesterom). Da, nije samo (želja) da se spojim, nego da dalje ŠERAM po svojoj kući. Predpostavljam da bi nekakav router sa mogučnošću rada u REPEAT modu zadovoljio moje potrebe. Znači, stavio bi taj "uređaj" na to mjesto (gdje ga najbolje lovim) Ili? Ako je tako, imate nekakav konkretan prijedlog (tipa "best buy")? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Dobra usb kartica sa vanjskom antenom i program http://www.connectify.me/ to ti je najjeftinija verzija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ako susjed posjeduje sx763 onda možeš nabaviti drugi sx763 i koristiti ga kao repeater . To mi se čini drugom najjeftinijom opcijom jer sx nabaviš na njuškalu za sitnu lovu.
![]() |
#4 |
Registered User
|
Htio bi i po mojoj kući djeliti bežično. A ovo: (bi zadovoljilo moje potrebe)? ![]() http://www.diskont24.com/product.php?productid=87468 Vidim da se na Njuškalu SX 763 prodaju od 100 do 200 Kn. Nije bolje onda za (cca) 220 Kn kupiti ovo: http://www.diskont24.com/product.php?productid=114009 , i ne "igrati" se kod podešavanja? Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 21.09.2012. u 10:40. Razlog: tri posta za redom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema zdrave pameti i logike, odmah linč ! U nastavku - dvije usmjerene antene jedan prema drugome. Neznam dali će raditi sa "kantenama" http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=34534 Ali vjerujem da bi trebalo raditi sa kvalitetnijom antentom. Eh sad gdje kupiti nisam siguran. Nekada se time bavila ElmaKurtalj ( firma ). EDIT: Ima http://www.tehnodiskont.hr/MREZA/RAC...E_ct11188.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
A gle ako ti komp lovi u jednom kutu..dobavis router koji bacis u repeater mode u taj kut i to bi trebalo biti to..ti routeri od tcoma su stvarno jeftinjava.
![]() |
#9 |
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Datum registracije: Nov 2007
|
Definitivno Siemens se555 ili sx763 u repeatitor. Eto ja sam neki dan na tržnici ovdje na forumu prodavao jedan za 50kn. Radio je upravo taj posao. Dva-tri klika da se sve podesi i ovi uređaji se spoje te po kući imaš prijateljev net ili svoj vlastiti ako želiš širiti na katove. Podešavanje je jednostavno jer u meniu izlista sve wlan-ove koje vidi i pokaže im jačinu signala. Odabereš ciljani i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Opet ja. ![]() Malo se odužilo, ali evo, tek je sad nabavljen SX763. Medjutim, razočaranje. Kad stavljam router u Repeat-MOD, ponudi mi samo WEP zaštitu. ![]() ![]() To onda odmah pada u vodu. ![]() Da ste rekli da WDS nema jaču zaštitu od WEP-a, ne bi niti išao u taj "projekt". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, da, kod WDS - a ide max. WEP tip enkripcije. Varijanta 2 je da utopiš taj SX i kupi EW-7228APn, taj ap ima Universal Repeter mod rada koji se uredno kači na wireless sa WPA/WPA2 zaštitom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Nisam baš "vješt" u Linux-u, pa mislim da je jednostavnije rješenje koje je ponudio Nikky. Mislim da bi ovo zadovoljilo moje potrebe: http://www.zagria.hr/product&product_id=41151 Makar je Nikky preporučio EW-7228APn, ovo je još jeftinije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Taj 7206 nije dobavljiv u navedenoj tgovini + u drugima koje ga imaju je po većoj cijeni + stari model, pronjuškaj po Nabavi pa ćeš skužiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Datum registracije: Nov 2007
|
Skini program NetScan i zadaj IP range u kojem ti je router podešen da dijeli adrese (npr 192.168.1.1 - 192.168.2.1). Preskeniraj i ispisat će ti koji su uređaji trenutno spojeni na router i na kojoj adresi. Ili Network u windowsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lurkerus maximus
Datum registracije: Aug 2008
|
IIRC na iskon carnetu su routeri u bridge modu rada tako da mogu se oni spojiti na router no nemaju izlaz prema van pa ti ne mogu utjecati na brzinu interneta. Da bi se definitivno zastitio stavis neki drugi ssid i wpa2. Listu racunala koja su se spajala vidis na sučelju routera
![]() |
#19 |
Registered User
|
Evo (napokon) novosti: -kupio Edimax 7228, podesio sa pak klikova i stvar radi odlično. Ali,... Kad god ugasim računala (2 laptopa), nakon ponovnog paljenja, NEMA KONEKCIJE. Rješenje: resetiram Edimax, i stva radi opet savršeno. U čemu je stvar? Da li bi pomoglo da u postavkama Edimaxa postavim MAC filtriranje (znači, stavim na MAC popis oba laptopa)? Riješio "problem" sa MAC listom. ![]() Ipak nije dobro. ![]() ![]() Opet moram restartati Edimax da bi bilo OK. U čemu je fora? Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 15.10.2012. u 21:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Samo mi se drukcije zovu mreze a postavke zastite su iste sa istim passwordom i na istom kanalu... Meni je Nikky puno pomogao dok sam to slagao i bio je u pravu u svemu osim valjda tu tome da radi samo WEP ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Tnx brunci-vg. To je riješilo problem. ![]() ![]() Njuskalo, ne znam baš da je Nikky bio u krivo. Kad sam htio staviti SX763 u Repeat MOD, ponudio mi je samo WEP zaštitu. U svakom slučaji, ovo (sa 7228) odlično radi. Invensticija 216 Kn. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|