|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ne otvara share preko IP adrese
Imam jedan čudan "problem", imam dva računala u lokalnoj mreži, na oba instaliran Win XP SP3, jedno je stolno računalo, a drugo laptop...laptop se spaja preko wifi-a. Na stolnom računalu je podešen share za jedan folder, laptop uredno vidi i pristupa tom sharanom direktoriju. E sad taj čudan problem...ako u Win Exploreru na laptopu upišem \\Racunalo1, uredno mi otvori to računalo u exploreru i vidim sve sharane resurse tog računala...ali sad ono čudno, ako upišem umjesto \\Racunalo1 njegovu IP adresu tj. ovak \\192.168.1.3...neće mi otvorit, to je ta čudna stvar, to bi trebalo radit... Nije toliki problem za rad, ali razvijam jednu aplikaciju i treba mi opcija da otvara po IP adresi, sad ne znam šta bi još trebalo podesit da to radi, nije mi jasno zašto ne radi? Oba računala su spojena na T-comov router Zadnje izmijenjeno od: skyman. 08.08.2012. u 13:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Očito da mu fali protokol preko kojega bi otvarao. Ping na tu IP adresu će sigurno proći ali sama IP adresa u obliku \\192.168.1.3 neće proći. Isti razlog je što se neke web stranice neće otvoriti ako utipkaš link bez www. a neke hoće. Probaj otvoriti taj folder tako da utipkaš: smb://192.168.1.3/ Nisam osobno probao, pa pokušaj ti pa javi rezultate.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|