Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.08.2012., 13:42   #1
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ne otvara share preko IP adrese

Imam jedan čudan "problem", imam dva računala u lokalnoj mreži, na oba instaliran Win XP SP3, jedno je stolno računalo, a drugo laptop...laptop se spaja preko wifi-a. Na stolnom računalu je podešen share za jedan folder, laptop uredno vidi i pristupa tom sharanom direktoriju. E sad taj čudan problem...ako u Win Exploreru na laptopu upišem \\Racunalo1, uredno mi otvori to računalo u exploreru i vidim sve sharane resurse tog računala...ali sad ono čudno, ako upišem umjesto \\Racunalo1 njegovu IP adresu tj. ovak \\192.168.1.3...neće mi otvorit, to je ta čudna stvar, to bi trebalo radit...

Nije toliki problem za rad, ali razvijam jednu aplikaciju i treba mi opcija da otvara po IP adresi, sad ne znam šta bi još trebalo podesit da to radi, nije mi jasno zašto ne radi?

Oba računala su spojena na T-comov router

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 08.08.2012. u 13:49.
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2012., 00:09   #2
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Očito da mu fali protokol preko kojega bi otvarao. Ping na tu IP adresu će sigurno proći ali sama IP adresa u obliku \\192.168.1.3 neće proći. Isti razlog je što se neke web stranice neće otvoriti ako utipkaš link bez www. a neke hoće. Probaj otvoriti taj folder tako da utipkaš: smb://192.168.1.3/

Nisam osobno probao, pa pokušaj ti pa javi rezultate.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno