|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
HP 510 white screen issue
Dakle hp 510, slika je po paljenju bijela, malo sivkasta možda. 1. Na vanjskom monitoru slika je ok. 2. Lcd je ok, inventer je ok, ispitano na drugom laptopu. Ostaje kabel, malo sam ga ispitao ali čini se da negdje gubi kontakt... Kontakti na ploči su svi na mjestu, na pritisak ne reagira... Postoji li vjerojatnost da je riknulo nešto na ploči...? Utječe li promjena ram-a i vraćanje starog ikako ? Čekam drugi flat kabel...ali nekako mi izgleda da nešto drugo je problem. Iako mi je sve čudno s obzirom da backlight očito radi... Chipset pretpostavljam nije zadužen za to... Ljudi, bilo kakva ideja?
![]() |
#2 |
Premium
|
kabel nije. izvadio matičnu i vidim zagoreni krug folije... Sada...dali je (izvadio sam stari izgoreni) također s72 ili ?!?! ![]() Uploaded with ImageShack.us
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
grafika radi, na vanjskom je sve ok! Ovo je neki tranzistor ili ispravljac napona sa tri kontakta. Pogledaj sliku sa desne strane konektora lcd-a malo ispod toga, tri lema-odlemio sam stari rastaljeni i izgoreni, a nisam ni oznaku vidio. Možda je ko ovaj pokraj s72 ?
![]() |
#6 |
Premium
|
sliku na lcd-u? misliš. Pa slika je bijela, onako full, kao da je inverter spojen a data kabel nije. I tako stoji bijela cijela vrijeme. Dok na vanjskom cijelo vrijeme sve ok. A ovaj tranzistor, isp. napona ili što već, da stavim drugi? Koji?
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
http://www.vishay.com/docs/72066/si2301bds.pdf Nemaš napona na panelu bez njega. Možeš za probu slobodno spojit pin 1 i 3. Ako je sve drugo u redu mora dat sliku Provjeri prije q2,q3 i c11 da ti nisu probili Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 05.07.2012. u 10:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hvala puno na vremenu. ostali se čine ok. Koji pin je 1 i 3 gornji sam je 1, dolje desno je 3 ?
![]() |
#9 |
Premium
|
Spojio 1 i 3 (kako sam gore naveo) slika nije više bijela, više siva bez slike, lampa pozadine radi... Spojio 1 i 2 (gornji i donji) i opet je slika bijela. Što dalje, koja je oznaka tranzistora?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Na pinu 7,9,11,13 od lcd konektrora biš morao imat 3v3. Stavi neki p-chanel fet koji ti dođe pod ruku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|