|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
(riješeno) BSOD sa 2x2 GB RAMa
Pozdrav! Konfa je pod Moj komp samo sto sam umjesto starog RAMa kupio od kolege sa foruma 2 keksa od po 2GB. Ako RAM stavim u 1. i 3. (i 2. i 4.) utor kada pokrenem komp ventilatori se samo zavrte i to je to. Ako stavim RAM u 1. i 2. (ili 1. i 4.) komp se pokrene te ucita windowse (win7,64bit) nakon par sekundi pojavi se bsod. Bsod nije stalan vec se mjenjaju opisi. Kada stavim sam neki od ta 2 keksa sve radi bez problema. BIOS za maticnu je posljednji. Nadam se da se kuzi nesto sto sam napisao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
probaj memtest, ako ne sa oba onda sa jednim pa drugim stickom. imas za skinut verziju sta se sama instalira na usb stick i bootas s njega... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
nisu iste latencije od oba keksa,a u biosu ti je namjesteno da radi na postavkama koje jedan keks ne podnosi?igraj se s biosom...
![]() |
#4 |
Premium
|
Zaboravio sam napisat da u Safe Modu sve radi ok sa 4GB Oba keksa su jednaka, probao sam stavit vece latencije ali nista nije promjenilo Sad vrtim memtest, budem edito post kad zavrsi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
RAM prosao memtest Budem napravio frisku instalaciju windowsa, cini mi se da je do njih Memorija nije na stranicama proizvodjaca maticne, ali tamo ima valjda 10 memorija ukupno EDIT: Friska instalacija windowsa sredila problem Zadnje izmijenjeno od: draksa. 26.04.2012. u 11:38. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|