|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
kako pojačati wireless signal ako router nema vanjsku antenu?
Ovako, stari mi je na H1 mreži i uzeli smo internet preko njih. Ja sam odmah kuća do starog pa ću da se kačim laptopom na njegov internet. I sad, udaljen sam 20-30 m, i imam signal samo u spavačoj sobi (najbliša soba do kuće od starog). Ruoter je neki kineski ZXV10 H201 i nema vanjsku antenu a nema ni ulaz za antenu izvana. Ima samo 2 USB ulaza odozad pa me zanima može li se na to sraće nekako spojiti nekakava antenica da mi pojača signal kojeg bi mogao normalno hvatati u svojoj kući? I ako bi išao razvlačiti kabal (mrežni) od 30-tak metara da li bi to normalno funkcioniralo ili bi bilo previše gubitaka. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako je pvt posjed najsigurnije a i najjeftinije rješenje je da zakopaš / provučeš mrežni kabel. Uzmi ftp/stp cat5e ili cat6 kabel, ubaci ga u onu narančastu pvc cijev za elektro instalacije i tako zakopaj gdje prolazi između zgrada. Od routera do klijenta (kompa, switcha i sl.) može max. 100 M dužine. Možeš se igrat wireless - om tako da uzmeš neki AP (EW-7228APn - cca 250 Kn) pa ga spojiš na router žično a pozicioniraš tako da "puca" signal u pravcu tvoje kuće. Čak i kad složiš ovisiš o karakteristici wireless - a. Usporedi cijenu obje opcije pa zaključi sam. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
OK. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
nema na routeru ulaz za antenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam sličan problem riješio s Edimaxom EW-7228APn. H1 ruter ZXV10 i Edimax podržavaju 802.11n standard, postaviš oba da rade na 40 MHz i imaš dobru brzinu i signal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
ček, a ne možeš stavit normalan wlan router umjesto tog kineskog... mislim da ti je to na kraju najjeftinije rješenje i najmanje posla, istina da je najučinkovitije provuć kabel od do ali to je komplicirano ako ti treba, ja imam viška router pa mi se možeš javit na PM |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
"kupio" 30 m kabla (po nabavnoj cijeni), razvukao s tavana na tavan,spojio stari komt kablom a router dovukao sebi. I sad sve šljaka. Hvala svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Ovaj kineski ruter ima jači signal od optiminog Tilgina. U prizemlju kuće s Tilginom sam imao jako slab signal i nestabilnu vezu, dok s ZXV-om imam dobar signal. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
ja sam imao d link dwa133 i vidio na netu da naprave od limenke za kavu i tako sam i ja i pojacalo je signal nekih 10ak % |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|