|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Intel SpeedStep problem!
radi se o msi megabook L745 laptopu,pod windows xp intel speed step je radil ok,al sad kad sam stavil win7 x32 nula bodova-u biosu je uključena ta opcija. driveri za čipset instalirani,pod power option sam kemijal sve opcije kaj postoje-i nikak da proradi,.konstantno je množitelj procesora na 11,i voltaza oko 1.28,,bez obzira jel radil kaj na laptopu ili ne..svaki savjet dobro došao.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
U control panelu---power opt.---stavi na balanced ili power saver |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
jesam i jedno i drugo-i igral se unutar opcija al nkak da proradi-pod opcijama u biosu za intel speed-imam automatic-minimum-full-i disable,sve isprobal i nema šanse da radi po win7-hebem se 6 sati i nikak nejde ![]() po xp-om sam isto moral u power option-da proradi i radilo je-al na 7edmici nikak,..možda problem bios i win7 '? probal i s right markt cpu utility-al uopće se nemere nikaj s njim poštelati-bilo koju verziju programa instaliral...najviše me hebe buka jer je voltaza proca na full i ventilator se stalno okreće skoro na maximumu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
sve instalirano-a bios je iz 2007-mislim da poslije još jedan zišel,..dal možda znaš dal je moguče flešnuti bios iz windowsa ili moram iz dosa kemijati?na 3 acera sam to napravil iz windowsa i sve bilo ok-sad neznam jel ima msi ima takav utility da je moguče to iz windowsa? riješeno.: evo uspio sam softverski spustiti s nootebook hardver control programom-voltazu proca na 0.95 (stability test je prešel-inače program ne dozvoljava sejvanje postavke voltaže-ak ne prejde test)množitelj nemogu stalno je na x11(al to me nebrine)-i sad je ko bog-em se smanjila tempatura proca -em se ventilator nevrti ko mutav... evo slike: http://i42.tinypic.com/2ed8390.png Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 26.03.2012. u 17:21. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
http://i39.tinypic.com/2n80m6b.png samo to imam-stavil i na passive i na aktive-ili ima još negdi opcija -to kaj ti veliš? ? a s ovim programom sve kemijam-tak i to-evo: http://i39.tinypic.com/15qypo4.png Zadnje izmijenjeno od: bahrija30. 26.03.2012. u 18:53. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li updateao Windowse? Mislim da je u nekim kombinacijama bilo takvih problema pa je neki update riješio stvar.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Samo stavi RM Clock 2.35 i "otključaj" sve FID i VID state od procesora kao i dodatne mogućnosti koje možda imaš na CPU i chipset... Ujedno dodatno undervoltaj pa ćeš vidjet kako se CPU ne grije a baterija mnogo dulje traje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
rm mi neradi ni jedna verzija-al sam z ovim nootbook hardver control-stavil najmanju moguču v0ltažu o.95 i ok je..množitelj je stalno na 11,al zato je voltaza stalno na minimumu-i temperature su ok...updejte sam sve napravil..sad je sve ok-makar i neradi intel speed step.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|