Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.03.2012., 21:01   #1
GrAviTy
Banned

Datum registracije: Mar 2006
Win 7 Home Premium hdd pitanje?

ljudi u zadnje vrijeme sam se poceo pitati sto uciniti kad vam rikne hard disk od laptopa,a kupili ste origigi windowse koje su vam dosli s njim(nema dvd-a)?
malo sam trazio po microsoftovoj stranici,nigdje ne nude download?
sta predlazete?
GrAviTy je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2012., 18:34   #2
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor GrAviTy Pregled postova
ljudi u zadnje vrijeme sam se poceo pitati sto uciniti kad vam rikne hard disk od laptopa,a kupili ste origigi windowse koje su vam dosli s njim(nema dvd-a)?
malo sam trazio po microsoftovoj stranici,nigdje ne nude download?
sta predlazete?
Izrada recovery DVDa koristenjem alata koji dolazi s prijenosnikom te njegovo przenje na DVD. Tako sam ja napravio sa svojim prijenosnicima s kojima nisam dobio recovery CD/DVDe.

Naravno, to se radi PRIJE nego kaj ti crkne HDD.
morbid_angel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.03.2012., 23:39   #3
GrAviTy
Banned

Citiraj:
Autor morbid_angel Pregled postova
Izrada recovery DVDa koristenjem alata koji dolazi s prijenosnikom te njegovo przenje na DVD. Tako sam ja napravio sa svojim prijenosnicima s kojima nisam dobio recovery CD/DVDe.

Naravno, to se radi PRIJE nego kaj ti crkne HDD.
hvala ti na odgovoru,to sam vidio ali mi se ne svidja opcija,posto moram 4 dvd-a sprziti. u principu moj problem je slijedeci,nije mi crknuo hard,ali posto imam hp dv6,kad sam kupio laptop sve je uredno radilo,onog trenutka kada sam napravio particije na hardu,znaci dodjelio C i D,onog trenutka kada mi je zatrebao recovery jednostavno ga laptop nije prepoznao,a program poslije biosa bi mi javio gresku da nema nikakvog partition recovery,ali on postoji(bio je skriven ali ga se vidi u hdd management,cak sam ga maknuo iz hiddena i vidljiv je sada na hardu),ugl uzasno me to muci,jednostavno razmisljam da skinem neki win 7 home s neta i ubacim origigi cd-key
Staro 27.03.2012., 23:47   #4
Goc 101
Premium
Moj komp

Goc 101's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Pa ključ se i plača, svejedno ti je odkud skineš winse ako imaš svoj cd- key. Isto ko i sa igrama.
Goc 101 je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2012., 11:03   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sve stoji jedino šta u tom "univerzalnom" paketu nema customizaciju proizvođača (u konkretnom slućaju HP) ali bi trebalo biti dostupno na supportu.
Najbolje rješenje je dok je os uredu napravit backup sa provjerenim alatima kao Acronis TrueImage ili sl. Image Boot + C particija bi trebao stati na 1 dvd.

Inaće, napravio si grešku u koracima i/ili koristio krive alate. Recovery particija "je tu" ali si promjenom / editom boot sektora izgubio "vezu" prema Recovery particiji i mogućnost Recovery procedure. To je specifično kod laptopa sa predinstaliranim winsima. Dodatni zaheb kod HP (i nekih drugih proizvođača) je šta potroše max. br. primarnih particija i ne možeš jednostavno "podjelit" hdd tj. napravit dodatnu particiju za podatke.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2012., 09:53   #6
GrAviTy
Banned

Nikky hvala ti puno na lijep i posten odgovor ,najbolje mi bilo da sam ostao na asus-u :P
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno