|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2006
|
Win 7 Home Premium hdd pitanje?
ljudi u zadnje vrijeme sam se poceo pitati sto uciniti kad vam rikne hard disk od laptopa,a kupili ste origigi windowse koje su vam dosli s njim(nema dvd-a)? malo sam trazio po microsoftovoj stranici,nigdje ne nude download? sta predlazete? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Naravno, to se radi PRIJE nego kaj ti crkne HDD. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
hvala ti na odgovoru,to sam vidio ali mi se ne svidja opcija,posto moram 4 dvd-a sprziti. u principu moj problem je slijedeci,nije mi crknuo hard,ali posto imam hp dv6,kad sam kupio laptop sve je uredno radilo,onog trenutka kada sam napravio particije na hardu,znaci dodjelio C i D,onog trenutka kada mi je zatrebao recovery jednostavno ga laptop nije prepoznao,a program poslije biosa bi mi javio gresku da nema nikakvog partition recovery,ali on postoji(bio je skriven ali ga se vidi u hdd management,cak sam ga maknuo iz hiddena i vidljiv je sada na hardu),ugl uzasno me to muci,jednostavno razmisljam da skinem neki win 7 home s neta i ubacim origigi cd-key |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve stoji jedino šta u tom "univerzalnom" paketu nema customizaciju proizvođača (u konkretnom slućaju HP) ali bi trebalo biti dostupno na supportu. Najbolje rješenje je dok je os uredu napravit backup sa provjerenim alatima kao Acronis TrueImage ili sl. Image Boot + C particija bi trebao stati na 1 dvd. Inaće, napravio si grešku u koracima i/ili koristio krive alate. Recovery particija "je tu" ali si promjenom / editom boot sektora izgubio "vezu" prema Recovery particiji i mogućnost Recovery procedure. To je specifično kod laptopa sa predinstaliranim winsima. Dodatni zaheb kod HP (i nekih drugih proizvođača) je šta potroše max. br. primarnih particija i ne možeš jednostavno "podjelit" hdd tj. napravit dodatnu particiju za podatke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
Nikky hvala ti puno na lijep i posten odgovor ![]() |
![]() |
![]() |
|
|