|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
vga na maticnoj
Evo da vam javim sestra mi ima problem na sljedecem racunalu Intel® Core™2 Duo Processor E6320 Asus M5G-mx rev.2 http://www.asus.com/Motherboards/Int...specifications napajanje neko noname 550w ram 1gb kingston 800mhz 7600gs 256mb(koja je gotova) hdd hitachi 250mb Da vam opisem problem.Znaci graficka mi izbacuje artifekte i mislim da nece jos tako dugo izdurat..Pecena je 2 puta i kondenzatori su se napuhali tako da cim upalim wow izbacuje nakon 20 min artifekte.Sada sam citao o svojoj maticnoj i vidim da ima integriranu graficku na sebi a ja je nikako nemogu ukljuciti? kako da saznam jeli ona pregorila i na maticnoj uopce nemam zvuk od bip i slicno kao da je pregorio zvucnik. Pokusao sam sljedece Boot Graphics Adapter Priority stavio sam: PCI/Int-VGA Internal Graphics Mode Select stavio sam enable pokusao sa 1m i 8m monitor uopce ne baca nikakvu sliku pokusao sam bez graficke da je uopce nema ma sve zivo i nikako to napravit. Mozda bi trebalo update bios ili neki program instalirat mada nevjerujem jer bi onda bacalo sliku bar i biosu ovako je sve mrtvo..I da zaboravio sam navesti da onda kada ovo sve napravim moram resetirati maticnu da bi opet sve radilo ali na pci-e grafi hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ex zmaster76
Datum registracije: Dec 2007
|
izvadi 7600 iz kompa, odspoji kabel od napajanja i resetiraj bios (clear cmos) pa probaj opet |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
Misli se na keks ddr 2. ![]() Zadnje izmijenjeno od: hardflat. 23.03.2012. u 22:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ex zmaster76
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nema tu popravka kupi si novu pa nisu skupe, prvo je provjeri. http://www.nabava.net/radna-memorija...-800mhz__61541 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pa kako bi otisla memorija kada mi 7600 radi dok sam u wowu? samo izbacuje artifekte.. Tako da sigurno memorija nije |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
stavio iz drugog kompa memorija znaci u redu..Ni jedan nije napunut.. eto cak sam pokusao i drugi monitor spojit na nju i uopet nista EDIT: evo slika http://tinypic.com/view.php?pic=ak75tv&s=5 oznaceno je plavo i crveno znaci ovaj crveni mi je jako vruc a za ovaj plavi me zanima da nije od graficke? pa da pokusam pastu zamijenit? Zadnje izmijenjeno od: crackman. 23.03.2012. u 22:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ex zmaster76
|
koliko je meni poznato, ovaj "crveni" kontrolira integrusu, zamjena paste mozda snizi temperaturu, ali uz taj hladnjak sumnjam. probaj flash biosa, zadnja verzija koja nije beta. EDIT: ili probaj staviti ram prvo u jedan utor pa u drugi, iako sumnjam da to zafrkava... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ma taj crveni je jako jako vruc nemogu 2 sec prst drzati na njemu? mozda je grafu spalila toplina ili nesto? mislis da bi fleshanje biosa pomoglo? mada to nisam nikada radio |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ex zmaster76
|
sumnjam da je grafu spalila toplina jer onda ne bi nista radilo. ako nikad nisi flashirao bios, radije pitaj nekog sa foruma tko ti je blizu da ti to napravi, da ne bi zafrknuo stvar do kraja. sto se tice vrucine hladnjaka, to je normalno za low-end maticne, s obzirom na kvalitetu hladnjaka |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|