|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
Pomoc oko servera
Zdravo svima. Ovako uzeo sam server na TEST IBM System X trebalo mi softver za virtualizacii da bi mogao da podizem VM (virtualne masine) instalirao sam Citrix Xen Server podigao 4 VM instalirao razne OS CentOS Win 7 i controlirao sam sa XenCenter sa Domaci PC i radilo je sve OK ali kada sam odneo Server u Data centra i postavio nisam mogao da pristupiti od kuci .Guglao sam malo i svatio da Citrix radi samo kao localhost nemoguce je pristup izvan te mreze.Pa ako neko ima iskustvo sa neki dr softver koji bi radio u ovom slucaju neka mi pruzi pomoc po mogucnost da je free softver. PS izvinite na gramaticke greske ja sam is Makedonii.Pozzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Faktor nesreće
Datum registracije: Nov 2011
|
hm, nisam nikad radio sa citrix, ali zasto si ne skines microsoft hyper-v server ili vmware ESX. Mislim (nemoj me drzat za rijec) da se ESX ne placa. Prije svega mislim da ti je lakse na taj server instalirati jos jednu virtualnu masinu koja ce ti biti ruter (dd-wrt, pfsense, m0n0wall ili nesto slicno) ako zbilja citrix ne radi to sto ti treba. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Definitivno ne radi Citrix nadvor od mreze jer preko Putty vidim masine da rade ali ne mogu videti Master da bi mogao dodati ili uzeti na PR :RAM CPU HDD . a za microsoft hyper-v nekada nisam radio taj sof.. ali mogao bi probati ako nema neko dr resenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
ESXi je besplatan u osnovnoj verziji. Nema clustera, HA, FT, ograničen je ram podosta (mislim 12GB), maksimalna veličina jednog diska je 256GB (može se napraviti veći kombiniranjem diskova u dynamic disk) i još neke stvari, ali radi jako dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Da D1viry ali server je sa 2 procesora od 6 Cora i 40 GB ram @ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
vSphere Hypervisor license provides a vRAM entitlement of 32GB per server, regardless of the number of physical processors. vSphere Hypervisor can be used on servers with maximum physical RAM capacity of 32GB. Al cekaj ako je problem takak kakav kazes, sto mi je jako cudno, pa zakaci se remoteom preko VPN -na na neku masinu pa nakon toga Putty-em. Ovaj ce ti tunelirati sve u lokalnu mrezu i to je to. Citrix je mrcina i glavni igrac kada je rijec o VDI -u i virtualizaciji aplikacija. Nevjerujem da on nemoze slati pakete na default gateway. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ograničenje našeg ESXi 4 je 2 procesora (1-6 jezgri) po serveru, tako da možeš instalirat. Za ram ne znam kako radi, jel moraš vadit ili jednostavno ne koristi preko 32GB. Ne vjerujem da je 32GB ograničenje, mislim da je puno niže. Moram provjerit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala momci problem je resen ali uvek ima drugi @ Sada je problem to da nemogu podici VM centos od HHTP ; 2/16/2012 10:13:46 PM Error: Starting VM 'CentOS 5 (64-bit) (1)' - INVALID_SOURCE - Unable to access a required file in the specified repository: http://mirror.lihnidos.org/CentOS/5....olinux/vmlinuz. Nemogu ni od FTP .Ako ima neko iskustvo gde da upload iso fail u server ili neki link gde mogu instalirati centos5 64 bitan HTTP i FTP recite.Pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|