|
![]() |
#1 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) BSOD (System Halted)
Dakle ponekad dobivam sljedeći BSOD (bez ovog NMI: Parity Check / Memory Parity Error, znači samo: *** Hardware Malfunction; Call your hardware vendor for support; *** The system has halted ***): Nisam ga dobio već mjesec-dva (i prije mi se pojavljivao) onda se jučer samo odjednom pojavio, i to dva puta. E sad me najviše kopka dali može biti do napajanja problem, pošto je dosta staro - cca 6-7 godina (Fortron BlueStorm 500W), a također se zna dogoditi sljedeće: odspojim komp iz struje, pa ga ponovno spojim, on se upali na 1.5-2 sekunde, onda se ugasi na 1.5-2 sekunde i onda se ponovno normalno upali, te se onda to više ne dešava dok opet ne ištekam kabel od struje i uštekam ga nazad.
![]() |
#2 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
ja bi najprije probao malo popustit rame.. Moguce da rami ne trpe tu latenciju.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Grazie Michael
|
Zapravo trenutno su na 9-11-10-22, jučer sam ih spuštao na 9-11-9-22 pa sam dobio BSOD prilikom dizanja windowsa pa sam ih podigao na 9-11-10-22, radilo je ali očito da neće ni tako, budem probao...
![]() |
#4 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Na tvom mjestu bi vozio te rame na najmanjoj vrijednosti koja ti je diktirana od strane bclk , i opusti te latencije.Nemas nikakve koristi od tolikog oc-a memorije.tebi je svejedno radile na 9 ili 10 ![]()
![]() |
#5 |
Grazie Michael
|
Već razmišljam o tome zadnjih dva-tri tjedna, zapeli su mi za oko Seasonic SS-620GM 620W ili OCZ ZT Series 650W 80PLUS BRONZE...preporuka??? Oba su modularna, a to mi je najvažnije, a po cijeni su slični. A memoriju sam nafrljio pošto mi je otišao memorijski kontroler na procesoru, tj. neće da radi u dual-channel modu, samo u single.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa kakve veze sto ne radi u DC nego u SC, i jos k tome da bi je se zato tebalo frljit i gledat u bsod svaki dan ? I nosi proc na garanciju ako ju imas ![]()
![]() |
#8 | |
Grazie Michael
|
Citiraj:
![]() Edit: Zaboravih napomenuti: također čujem zujanje iz napajanja čim pokrenem prime95, ugl. evo i snimke pa poslušajte...nisam ekspert ali po meni to zuji transformator iz napajanja. Edit 2: Također pokretanjem Furmarka čuje se zujanje, a pokretanjem prime95 i Furmarka istovremeno zujanje postaje veoma intenzivno...
Zadnje izmijenjeno od: Deyo238. 21.01.2012. u 23:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
uključi samo napajanje pa si siguran |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Grazie Michael
|
Problem riješen...podizanjem napona CPU PLL-a sa defaultnih 1.800V na 1.860V je riješilo problem, još me samo to napajanje muči, izgleda da je pri kraju...sinoć sam opteretio komp sa OCCT PSU testom 15-ak minuta, mjerio sa napone sa voltmetrom u idleu su 12.30-12.34V; 5.04-5.07V, a pod loadom u OCCT-u 12.04-12.10V; 5.03-5.06V, što mislim da je odlično za 7 godina staro napajanje, ali se lagano osjetio miris paljevine, tako da budem sve downclockao dok ne bude para za novo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|