|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2005
|
Problem memorije na grafi
Imam grafičku ATI Radeon 9600SE 128Mb, u biosu mi je namještena na 64mb a Everestu mi pokazuje da je kapacitet meme 128mb. -Pitanje je mogu li u biosu bez straha namjestiti na 128Mb? -Jeli to zato što sam mjenjao grafičku Radeon 9200 sa 64Mb pa mi je mema ostala od te grafe? Ostak konfe: A7v8x-x 40Gb 512Mb DVD-RW 360W 1900+Mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Eh ![]() Da ne duljim-ATI preporuča 64, slobodno stavi 128 u BIOS-u. To nema veze sa fizičkom memom na grafi nego tom postavkom određuješ koliku količinu sistemske memorije može koristiti grafa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ako stavim na 128Mb hoće li mi biti brža(mislim u igricama). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
....gle to u biosu kaj namjestiš na 64 ili 128 ili više ne znači da ti grafa radi s toliko memorije jer to nema veze s memorijom na grafičkoj kartici....već ti tu količinu memorije računalo (grafička) koristi kako neku vrstu buffera...a količina koliko ćeš dat ovisi o količini sistemske memorije (RAM) ako imaš 512-1024MB slobodno daš 128MB naravno moraš imat na umu da je sistemska memorija (u većini slućajeva) sporija od one na grafičkoj kartici. Što se performansi tiće možeš proć sa nešto glađom reprodukcijom slike ali ništa zamjetno.... Za povećat brzinu kartice dižeš radni takt GPU-a i memorije na kartici....neki znaju i povećat radni takt AGP slota (sa def. 66MHz na više)
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
ne želim te razočarati ali od 4 pajpe i 64bitne sabirnice nemoj očekivati puno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|