Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.12.2011., 13:56   #1
Awelorn
Premium
Moj komp

Awelorn's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
PC ne očitava eksterni HDD WD My Book 1 TB

Dakle ovako,dobio sam mail od brata koji je trenutno na brodu da ima problema s externim hard diskom.Jednostavno disk nece ocitat (Western Digital My Book 1TB)

Kad ga ukopca treba mu neko vrijeme i onda izbaci ovo:

Microsoft Windows:
You need to format disk in drive J: before you can use it.
Do you want to format it?

Ako ides u My Computer ima samo ikonu bez oznake kapaciteta.
Na Add a device ikona isto postoji, ali kad probas Browse Files kaze:

J:\is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable.

Ne moze ga skenirat sa Antivirusnim. Kad stisne properties;
Used Space 0 bytes
Free Space 0 bytes.

Ako kliknes Error-checking:

The disk check could not be performed because Windows can't access the
disk

Inace na disku je 900Gb podataka,Sto zabave,sto podataka vaznih i vezanih za posao.Covjek je trenutno na brodu pa je vrlo limitiran s tim sta moze napravit,pa ako netko ima kakvu ideju,svaki savjet je vise nego dobrodosao.Puno hvala.
Awelorn je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 14:06   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ima ideju - ja . ali odmah cisto da se ogradim, ja sam to radio sebi jer sam imao vremena i mogucnosti, koliko je to limitirano/omoguceno covjeku na brodu, to ne znam.

daklem, ista stvar meni bila neki dan s 640GB eksternim hardom, na njemu cca 500GB materijala. pokusao stvarno svasta sto sam nasao na netu, na kraju se jedino rjesenje pokazao jedan program, Recover My Files.

pokrenuo ga, stavio brzi recover fajlova, on nasao sve kako je bilo u dva foldera. kliknuo prvi folder (cca 240GB) i stavio da sejva na hard, potrajalo je cca 6-7 sati, ali sve iscupao 5/5. drugih 260GB je krace radio, nekih 5-6 sati, isto tako sve 5 s podatcima.

dakle, trebat ce minimalno onoliko dodatnog prostora za ono sto zeli sacuvati, tj dodatnih 1TB ako zeli sve podatke. i da, potrajat ce, no meni osobno nije nimalo vazno koliko traje, samo da sve vratim nazad.

i da, nikako nije obavezno da ce upaliti i kod tvog brata, no mene je spasio neki dan, a i u proslosti se pokazao kao dobar program . vrijedi pokusati, svakako.

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.12.2011., 17:56   #3
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja sam imao nedavno isti problem sa Toshibinim eksternim diskom, ugl. bio je vidljiv u disc managamentu pa sam mu tamo dodijelio nanovo ime ali naravno onda sam ga morao formatirati. Nakon toga provjera sa HD Tune i bio je naravno pun bad sectora... Šteta što prije nisam znao za ovaj recover my files :P
blackened je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2011., 22:03   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
doticni od 640GB je naravno odmah preskeniran sa hdtuneom, kod mene nije bio slucaj bad sectora ili nesto tako, nego otpajanje s kompa bez safely removea.........

i da, svakako se preporucuje skeniranje u svakom slucaju .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2011., 13:23   #5
Awelorn
Premium
Moj komp

Awelorn's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Hvala na savjetima,uzeto na znanje....ako ima jos koji,nije na odmet.....
Awelorn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno