|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
(riješeno) Komp se gasi, problem s MBO, napuhnuti kondići
Radi se s.939 konfi iz moj komp. Simptomi su da se komp iz čista mira ugasi. Ako pokrenem neki test ili igru da ga opteretim do gašenja dođe prilično brzo, dok kod surfanja i nezahtjevnih radnji zna proć i dosta vremena dok se ne ugasi komp. Kada se ugasi mogu ga odmah upalit na gumb i normalno se digne, jednom samo mi se desilo da se skoro cijeli dan nije dao upalit dok je sljedeći dan opet radio... Pred koji mjesec sam izvadio jedan keks memorije jer sam dobivao BSOD-ove a mem test je bacao greške, tako da je sad unutra samo 1 keks od 1GB. Napajanje, grafu i proc sam mijenjao prije jedno 3 godine, ostalo je sve cca 6 god staro (osim diska koji ima cca 4god). Ništa nije OC-ano i nije do temperature sigurno. Rastavio sam sve i izvadio MBO da provjerim kondenzatore i mislim da je u njima problem. Jedan ko da se i malo izlio a 2 su samo ko da malo napuhnuta (oni kzg 6.3v 3300uf pored procesora). Ako mi potvrdite da bi u tome moglo bit problem ići ću ih zamijenit. Tu sad dolazim do problema; koje kupiti? Ima u ELMATISU ELKO3300/6,3 KONDENZATOR 2,50 KN , dal su ti dobri? Ili da naručujem ove sa ebaya (problem je što bi ih trebao čekat dosta a malo mi se žuri jer nemam komp, laptop je na servisu a ovaj AM3 iz profila je zapravo curin). Evo i slike MBO - link I jedno pitanje - kakvu naponsku regulaciju ima ta MSI K8N-Neo4-F? Ne mogu naći ništa preko google-a a zanima me... Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 08.12.2011. u 21:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
zašto bi naručivao s e-baya, ti su dobri kondnzatori, važan je kapacitet kondenzatora a napon može biti veći, važno je da ne bude manji |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Ako imaš kakvu neispravnu ploču, a da odgovaraju kondenzatori, uzmi s nje. Rastavi i napajanje, pošto je staro 3 godine i provjeri kondenzatore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo rješio ja čini se problem. Malo mi bed priznat (posto to nisam odmah provjerio) al izgleda da je problem bio u euro kabelu od napajanja. Uzeo sam onaj od monitora i ukopco u komp a na ovom sam sredio utikač i stavio ga za monitor (za svaki slucaj) i sad sve radi normalno... Kondice sam (svih 5) promjenio jos prije (nisam misllio da ce bit tak komplicirano al trebalo mi valjda 2 sata) al posto se komp opet bio ugasio isao sam provjerit kabel i skuzio da na neku foru ima napona na nuli ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|