|
![]() |
#1 |
UJOMA
Datum registracije: Feb 2011
|
Komp ne prepoznaje externi HDD
Poz imam jedan problem već neko vrijeme i nikako da ga riješim. Imam Externi hard WD 320 gb ot t-coma, kojeg mojk komp nikako ne prepoznaje, imam win xp. Probo sam na drugim kompovima i na svima radi, radi i na televiziji kad spojim na usb port, samo na mom kompu ne. Probo sam i reinstalirat windowse, reinstalirat drivere, u biosu ništa nije isključeno, formatiro sam ga na drugom kompu, ali ništa. Do USB-a nije sigurno, jer svi usb stikovi normalno rade i miš i sve ostalo šta spojim osim tog HDD-a. Unaprijed zahvaljujem na pomoći Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Kakav USB kabel koristiš s tim diskom? Može biti da je dosta osjetljiv na te kablove kao i moj. Ili ti 5V izlaz na napajanju daje pre nizak napon. Ako imaš ili možeš nabaviti Y usb kabel probaj s njim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
UJOMA
|
Koristim kabel koji sam dobio s njim, ali mislim da nije do kabela jer normalno gledam filmove kad ga spojim na televiziju, i normalno radi na ostalim kompovima. A sto se tiče napona moguče je da je do toga jer mi je napajanje šrot, jedino probat s drugim napajanjem. Karlo: ne ne vidim ga naime kad ga uključim u usb port on najprije javi found new hardware, ali dalje ništa nigdje ga ne nađe koda sam ukopčo samo kabel I onda izbaci poruku "A problem occurred during hardware installation. Your new hardware might not work properly" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
UJOMA
|
Evo ovako to je WD 3200 BEV External 2,5" Ima samo usb kabel. Naravno probo sam u sve moguće USB utore na kompu i ništa, di ga god drugdje spojim na bilo koji komp na bilo koji usb utor, na televiziji radi normalno, osim eto na mom kompu. Sad jedino da probam na svom sa Y kabelom, ili da ga probam formatirat u fat 32, pa da vidim dali če onda zezat, ali mi je čudno kako svagdje radi a na mom ne, a sve ostalo znači printer, USB, miš sve normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
UJOMA
|
Stavit ču, evo sad ovako: hehe stara kanta, AMD AthlonXP (Thorton) 2400+ MSI KT3 Ultra2-R, VIA KT333 2*256MB, 1*512 Kingmax SuperRam 433 MSI GeForce4 Ti4200 64Mb DDR @ 310/610 WD800BB, 80Gb , 7200rpm , ATA/133 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nema tu puno mudrosti : 1.Stavi Y USB kabel jer taj disk traži malo više napona . 2.Moguče je da neče raditi niti nakon što ga spojiš sa Y USB kabelom jer USB portovi na matičnoj ne dobivaju dovoljno napona ( napajanje ti je slabo , tj. šroteks neki ) . Osobno imao sam identičan problem sa sličnom konfiguracijom i nakon što sam stavio kvalitetnije napajanje problem je nestao i sve je radilo perfektno i bez Y USB kabela . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|