|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() ... Postoji li neko stalno azurirano "stablo" koje prati sve Radeon & Firepro obiteljske veze? Vidim da starije modele nije tesko povezati, ali sve ostaje na nekim starim modovima i dalje ne prati nastavak. Posebno za nas koji slabo pratimo Radeon novosti i mape buducih i proslih zivota. Znate li neku stranicu ili prikaz, koji do zadnjeg modela prikazuje vezu s prvim mu generacijskim Firepro ekvivalentom? Ako ne postoji, moze li netko ovdje napraviti popis/listu/graf... ma kako god vam pase. Nisam nasao ni jednu temu koja mi je dala zadovoljavajuci uvid. Prosle godine sam kratko na probu dobio manju V4x i V5x kartu, pa prosli mjesec kod poznanika V7800. 4 i 5 me nimalo nisu odusevile osrednjom tisinom, dok je 7x bila donekle u redu. Ali deformirana navika, prvo me odvela na pomisao o zamjenskom ladilu. No onda me svaki put naljuti, sto ne znam kojoj tocno generaciji Radeona pripada, recimo, neki zadnji model Firepro karte. Articu sam prosle godine poslao email za dva modela (vent rupe) i dobio susretljiv odgovor, ali opet, nejasno precizan. Znam da vas ima vise nego dovoljno, koji datumski napamet sipate iz rukava svaku proslu i nadolazecu AMD/ATI arhitekturu. Bas zato, po svakoj opisanoj, volio bih vidjeti tocan pocetak pridruzene Firepro obitelji. Tocan rez od koje generacije pocinje i zavrsava. Specijalno iz EyeFi uvoda u pro obitelj. Manite se Wiki linkova i dajte nam jednu kapitalnu! Ne vidim potrebu za tolikom neukoscu pracenja modela, pa mislim, da bi PCE ovdje trebao dati jedan pravi azurni prikaz! Apeliram na one mladje, da temu krivo ne tumace kao poligon za raspravu Firepro vs Radeon isplativost i slicne ratove. Hvala ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Čuj njega, on nebi wiki link. Nije ti palo na pamet da se takav info namjerno skriva. Isto ću zaljepit link: http://en.wikipedia.org/wiki/Compari...ocessing_units pri dnu su profi / workstation grafe, na listi ima izdanih ove godine, usporedi gl. čip pa dalje. Šta se tiće hlađenja / hladnjaka / rupa za montažu, dok ne raskopaš konkretnu karticu i uzmeš mjere nećeš ništa znati. Tek onda bi mogao tražit drugo / bolje hlađenje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Da, za hlađenje se može samo pretpostaviti da koriste isti PCB kao (po čipu) usporedni Radeon modeli, ali hlađenja su često drugačije izvedena. Npr. V5800 je single-slot hlađenje, a usporedna, refernetna Radeon 5750/5770 je dual-slot. Uspoređujući čipove to bi bilo ovako nešto: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Kakav uvod Ne, jer od PCE-a nista ne moze i smije biti skriveno ![]() "Skriveni" info, ne sumnjam, moze svatko generacijski prateci objasniti i povezati. Takvih foruma ima, samo, ja pratim PCE, a za druge IT trenutno nemam volje. Dopustimo kad odlezi tema i svi je procitaju, da se mozda pojave i neki drugi linkovi ili osvrti. Citiraj:
Citiraj:
Eto vidis, na pravom smo putu! Hvala CCCP ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |