|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2010
|
(riješeno) Ethernet controller nema drivere
Evo već je pomalo kasno, nemam ideje, savjetujte. Konfiguracija je pod moj komp. Nakon friške instalacije win7 64-bit Ethernet mi otpočetka nije radio. Kad pokušam instalirat drivere s AsRock stranice na kraju setupa mi javlja "The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable. Lampica svjetli u LAN portu od kompa, kao i Lan lampica na modemu. U device menageru vidim Ethernet Controller, ali mi javlja da nije instaliran driver. Moguća riješenja? Nije teško ni kupit mrežnu ako će sigurno radit. Hvala. ![]() P.S. naslov teme bi trebao bit ethernet controller, ali umor čini svoje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Najprije jesi instalirao sa cd - a ili sa supporta drajvere po redu kako treba (chipset, pa dalje) ? Često bude blema sa tom x64 verzijom. Za mrežnu i W7 x64 ti treba ovaj drajver. Raspakiraj taj zip negdje, otvori Device Menager, selektiraj mrežnu i napravi Manual update i "odvedi" ga na "...\WIN7\64" folder. Alternativa je da skineš drajver sa Realtek supporta, odaberi Gb mrežne, odaberi "Desc:Win7 and WinServer 2008 R2 Driver Ver:7.048 Date:2011/9/19" i trebaš dobiti "Driver_Win7_7048_09162011.zip" file. Opet napravi Manual Update opisan poviše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nema na čemu. Tako se i instaliraju drajveri "po starom" i dobrom principu a ne ove namjerne nove umotvorine preko nekih install šrot aplikacija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|