|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
zasto nemam Local Area Connection?
radim novu instalaciju xp na novom kompu, sve odradi kako treba ali pred kraj me uopće ne pita za postavke mreže (WORKGROUP) i ono typical settings, znaci govorim prilikom instalacije xp, a taj cd imam već 5 godina i uvijek je tako bilo na drugim kompovima, a sada ne, jedina je razlika sto na starim kompovima imam mrežnu posebno, a na ovom je integrirana na ploči i da u device manageru nema network adapters Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.10.2011. u 18:38. Razlog: Pismenost, razmaci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Jel ugašena mrežna u bios-u?
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
e to nisam gledao, ploča nije nova, samo je meni nova, već je koristena, znaci trebali bi biti driveri gore Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.10.2011. u 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Laughing Man
|
Kakvi driveri u biosu? Uđi u bis setup i stavi lan na enabled pa vidi. BTW: koja ploča i pročitaj pravila foruma i popuni opciju moj komp. I ovo teško da spada pod mreže, prije hardverski problemi.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 30.10.2011. u 18:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ko je uopće spominjao drivere u biosu??? drugo jel mreža ili hardver ili ti možda software jer je problem u driverima, to je sad vec diskutabilno, ako ne proradi s driverima onda će mo o hardware-u, a što se tiće kompa, pa ćekaj čovjeće da ga prvo složim, ako ga uopće složim Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.10.2011. u 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Piši uredno i sa razmacima. Nisi odgovorio jeli mrežna uključena u BIOS - u ? Jesi li 1. instalirao chipset drajvere (za Intel InfInst) ? Žutih uskličnika tj. unknown devices u Device Manageru ? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.10.2011. u 19:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ovako dečki, malo sam zahrđao zadnjih godina sto se tice kompjutera, ali nekom logikom idem kao danasnja tehnologija je nazovimo to user friendly, plug&play ...... itd Ako ja na kompovima starim 15 godina na kojima su se vrtili NT windowsi a danas i xp bez problema radim na njima, formatiram disk, instaliram novi OS i ne moram instalirati nikakve drivere za mrežnu karticu da bi ona radila, znaci postavim neke tipične postavke za mrežu prilikom instalacije os-a i to je to, a u današnje vrijeme ti ne možes upaliti komp bez 2 dvd-a s driverima, dok to sve instaliram izgubim volju za životom a kamoli za nečim drugim. Objasnite mi samo jos ovo pa me onda izbacujte mijenjajte postove i ostalo, zašto prije nije moralo biti nikakvo dodatno hladenje a sve je radilo sve a stara tehnologija, a za novu tehnologiju, znaći bolju, kvalitetniju, izdržljiviju, bar bi trebala biti, treba hlađenje za ama bas sve, i nemojte reci da je to zbog zahtjevnijeg software-a. Evo uzmimo aute za paralelu, prije 20-30 godina je bio 1 kiler za mašinu nutra voda-antifriz i to je to, danas su auti bolji brzi veći ali isto ide 1 kiler za mašinu i radi svoj posao, po kompjuterskoj logici bi morao imati 10 kilera danas u auto jer kad ga stisnem 200 izgorio bi, jel tako? Neka mi neko objasni, ja sam mišljenja da je to zato jer je tehnologija postala dostupna široj masi, praktički danas nema kućanstava bez kompjutera i sad oni izmišljaju toplu vodu kako bi nam uzeli pare, kao samo overclockajte vi svoje proceve tako da vam prije rikne pa da kupite novi, pa to je sve stvoreno da kratko traje, pogledajte vi konfe koje se nude, pa to je cor i3 u aluminijskom kucćistu od sto kuna, pa to je ludilo, pa to je ko da das 20 tisuća eura za bmw u stojadinovoj školjci, a druga opcija je bradnirano racunalo (što je jos veće ludilo) ili da si sam sve slažeš od nule. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 31.10.2011. u 09:50. Razlog: Opet pisanje, ubuduće brišem |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Pa uvijek je trebalo nekakvo hlađenje, uvijek je bilo ventilatora. Kako hardver napreduje, tako i hlađenje mora napredovati. Logično, ne ? Kazes da na xp-u radis bez problema ? Xp su windowsi gdje si morao sam instalirati drivere, dok u "danasnje vrijeme" kao sto ti kazes, sedmica sama obavi taj posao za tebe ![]() Ne biti ljut na tehnologiju samo zato što ju nisi pratio zadnjih godina =p Ali, anywayz, nemojmo ići puno u OT jer to ne spada u ovu temu. Ontopic: Ti i dalje nisi odgovorio na pitanja, niti si popunio "moj komp"... Ali meni nekak miriši na to da nisi instalirao drivere od matične(chipset). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Neću ponavljati x puta, piši uredno i sa razmacima ! Imaš 24 sata da popuniš Moj komp ili da u postu navedeš konfiguraciju i os ! U protivnom ode sve ovo u vjetar. Neznamo jesi li zahrđao ili ne ali ispravni postupak instalacije os - a je oduvijek isti, user friendly i plug&play ne znači da će sve proći bez mogućih problema. Do sada si mogao znati ili naći x puta nabrojenu proceduru. Po tvojim riječima: "u današnje vrijeme ti ne možes upaliti komp bez 2 dvd-a s driverima", karikirano ali često točno. Os može ali i ne mora imati "u sebi" svaku moguću hw varijantu. Dovoljno je da ti omogući tj. prepozna osnovni hw a tvoj je zadatak da sam završiš posao do kraja. To šta ti na starom hw "ne moram instalirati nikakve drivere za mrežnu karticu da bi ona radila" nije pravilo nego iznimka. Radi se i o tome da je današnji hw drugačije napravljen / složen / spojen za razliku od starog hw. Ovo je ekstremno pojednostavljeno rečeno ali dovoljno da shvatiš. Općenito nova tehnologija je brža tj. pruža bolje perfomanse ali to ne znači automatski da je i bolja, izdržljivija i sl. Grijanje tj. hlađenje je u direktnoj ko - relaciji sa "pumpanjem" snage / brzine / mogućnostima novog hw. Trenutna situacija je takva kakva je i "treba hlađenje za ama bas sve". Na to se naslanja kapitalističko "pravilo" šta ti prije crkne to bolje jer ćeš kupit novo. Na žalost ne vrijedi to samo za kompove nego za skoro svu robu danas, proizvođačima nije u interesu da ti nešto traje 20 - 30 godina, pa bio to komp, perilica, auto il nešto drugo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako u device manageru nema network komponente, jedino ako nije pod unknown, onda je kartica ili disejblana u BIOS-u ili je crkla. Ili, treća opcija, mrežna je ispravna, u BIOSU-u je uključena, no pojavljuje se u device manageru pod unknown, jer windowsi nisi prepoznali apsolutno ništa od hardvera na matičnoj ploči. Ovu ljutnju na novu tehnologiju neću ni komentirati, jebiga - tako je, uzmi ili ostavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
@tor W7 ima mogućnost da kompletno sakrije neki hw, baš mrežnu za primjer. Riješiš tako da na mrežnu samo na kratko (par sec.) uštekaš kabel sa routera. Mislim da se iza toga krije pokušaj / zadatak da se W7 negdje "javi" prije nego je (l)useru mreža i njene postavke dostupna. Ovo sam vidio x puta tako da nije slučajnost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
thx dečki, nisam još imao vremena čačkat po kompu, najvjerovatnije su driveri, bunilo me to što u device manageru uopce nije bilo stavke "network adapters", biosi su ok, vidjecu kad stavim drivere i sory na ispadu, morao sam se malo ispuhati evo da ispunim i ovo jer ce me nikky zadavit i otpiri"t će me jugo ploca gigabyte ga61sme-s2l cpu core2duo 2,0ghz ram 2 gb graficka gigabyte GT210-512mb hdd western digital 250gb evo niki, nemoj mi se srdit Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.11.2011. u 08:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
I opet si prekardašio dani rok ![]() Jesi li siguran da si ispravno napisao oznaku / model mobo ili je i to previše za očekivati ? Ovo sad je čisto pogađanje, da nije u pitanju ova mobo: GIGABYTE GA-M61SME-S2L Ako je onda nemaš cpu core2duo 2,0ghz nego neki AMD za AM2 podnožje !. Otvori gornji link, odaberi Downloads, neka je Download type: Driver, dl. sve šta je navedeno za os koji instaliraš (ako se ne varam, XP x32). Odmah na vrhu se nalazi "NVIDIA MCP61/MCP68 Chipset Driver (include chipset\lan\sata raid driver) OS:Windows® XP", kratko i jasno, instaliraj to. Poznato je da origigi xp instal cd nema podršku za "noviji" hardware a pogotovo za AMD. Zbog toga je važno / ključno da odmah po dizanju koliko - toliko operativnog os - a instalirati odgovarajuće chipset drajvere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedino što meni pada na pamet (premda si napisao da isti CD imaš već 5 godina) je to da koristiš Win XP PE (Performance edition*) od kojih neke varijante idu toliko daleko da nemaju mrežne postavke u samoj instalaciji (neki čak ni podršku jezika osim ENG). Ovo se može lako naknadno rješiti. ![]() Performance edition* - Win XP kojima je izbačeno aposolutno sve nepotrebno i koji troše oko 70 MB RAM-a u radu i teški su (instalacija) manje od 200MB. Osobno imam odlična iskustva s ovim tiom OS-a posebno na starijim mašinama (0,6-2GHz, 256-512 RAM). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|