|
![]() |
#1 |
Guest
|
Novi komp baca plavi ekran
Bok, kupio sam komp prije cca 2,5 mjeseca i nakon cca mjesec dana rada počelo se je dešavati sljedeće, da bez obzira što u tom trenutku radim jednostavno se komp smrzne ali mogu pomicati mišem ali nemrem niš napraviti, niti ctrl+alt+del ne funkcionira, na kučištu vidim da je crvena lampica aktivna i stalno titra kao da nešto učitava i tak nakon cca pola minute komp se odblokira ali se odmah pojavi plavi ekran i odmah se restarta, i kada se restarta više ne pronalazi SSD koji mi je primarni za win7..... ja probam opet restartat ali opet ista stvar pa sam prisljen ugasiti komp pomoguću gumba za paljenje na kučišta. i tak ugasim komp i nakon cca 1min ga upalim i onda radi normalno.... to mi se događa svakih 10 dana otprilike.... sada neznam o čemu bi mogao biti problem ? dali do matične ili do samog SSD diska ? opis imate pod moj komp. Hvala ! |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
da.... izgleda da je do mene greška jer sada više neće niti bootat memtest uopće -.- probao sam s dvd-om neće, sada sam probao s usb stickom neće.... a downloada sam memtest86 za usb, samo se pokrene instalacija i on sve sam oddvrti za usb stick,.,, u biosu odabrao sam usb i ja vidim da usb titra lampica ali od toga ništa. samo se podignu win7... kaj sad mogu probati ? hvala ! |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
pa ću sada probati.. inače sam ovaj file skinuo za memtest : Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7) *NEW!* http://www.memtest.org/#downiso to je uredu ? jer s tim mi automatski isntalira sve na usb stick... tnx ! |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
evo ipak sam supio odraditi memtest i javlja da nema grešaka. znači realno gledajući memorija nije problem , a nit SSD... mene interesira kako treba u biosu podesiti SATA postavke ? marvell sata3 operation mode je isključen, sata mode : AHCI mode je trenutno, može još RAID ili IDE.... dali to treba mjenjati ? sata aggressive link power management : enabled hard disk S.M.A.R.T. : disabled hvala ! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Banned
|
Citiraj: