|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
(riješeno) Novo računalo nakon sklapanja ne radi - matična?
Pozdrav svima, Imam problem vezano za novi komp koji sam uzeo prije neki dan, tj. komponente koje sam danas složio. Konfiguraciju možete vidjeti pod Moj komp. Uglavnom, nakon što sve složim, komp se ne pali, jedino što primjetim je pokretanje ventilatora na CPU i na kućištu na 2-3 sec. Probao sam selektivno stavljati i vaditi komponente ne bi li vidio u čemu je problem, ali bezuspješno. Probao sam resetirati CMOS preko jumpera, ista priča. Nijedna ledica(CPU, GPU i ostale) ne svijetli nakon pokušaja paljenja kompa. Napajanje je spojeno na matičnu preko onog 20-pinskog konektora i 8-pinskog konektora za CPU u gornjem lijevom kutu matične. Probao sam vaditi memoriju, 2 komada, prvo jedan pa drugi, ista stvar. Jedino što mogu posumnjati je matična ploča, mislim da stvarno nema što drugo biti, ići ću je reklamirati slijedeći tjedan. Ako imate nekakav savjet, bio bih zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam imao slican problem sa svojom konfom, na kraju je ispalo da sam krivo spojio zicicu USB-a, tj. da je negdje bio kratak spoj. Prekontroliraj si to i zicice za PWR i RESET.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala, no nažalost ništa. Imam žičice power ground i reset ground, spojene su preko tzv Asus Q konektora, samo komad plastike ispred pinova za lakše umetanje. Probao sam i bez njega, ali ista stvar. Također, USB ima taj Q konektor, ponovno spojio s njim i bez njega, ali nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
iste simptome je imao moj prijatelj,i na kraju kada smo isli dio po dio provjeravati sto ne valja,krivac je bila graficka kartica,bila je kaput,kada je stavljena bila druga grafa sve je proradilo
![]() |
#5 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
probaj sve odpojit sa matične, cak i zice sa Front panela, znaci samo maticna i napajanje, onda probaj sa nekim sarafcigerom kratko spojit pinove za power na frontpanelu da vidis jel se pali(za slucaj da nije sklopka na kucistu), ako se pali, spoji speaker da vidis jel i svira. ako ni to nece. onda sve odpoji i kratko spoji napajanje da vidis da nije napajanje http://www.gideontech.com/content/articles/196/1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Grafička je integrirana na CPU na i5 tako da bi dao sliku na ekran i bez zasebne grafičke, pošto postoje portovi VGA i DVI na koje se može spojiti monitor na matičnoj. Što se tiče kratkog spajanja, također ništa ne radi. Možda nisam shvatio najbolje, treba povezati ona 2 pina power i ground, jedan na drugi? Ne znam ako ima veze, ali onaj 20-pinski najveći konektor nema jedan pin unutra. ![]() Odmah pin ispod zelenog pina na slici, prazno je unutra(BLK GND). Ima li to kakve veze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Sruk
|
hm....malo cudno. Daj reci dal dolaze na taj 20pinski svih 20zica iz napajanja? ili je zica tu a samo onaj metalni kontakt nedostaje? u svakom slucaju probaj kratko spojiti zelenu sa drugom crnom koja ima konektor. evo i link radi bolje prezentacije http://aphnetworks.com/lounge/turn_o...aperclip_trick |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Probano je bez grafe (Radeon 6950)? Probati pospojiti komponente na stolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Nema uopće žice na tom pinu, ni žice ni metalnog nastavka u rupi!! :OO Kažu kako je to normalno na napajanjima novijih generacija http://www.playtool.com/pages/psucon...html#atxmain24 Napajanje je Seasonic 620 W, M12, polu modularno. Ne mogu vjerovati kako mi je taj detalj promakao, vjerojatno zbog hrpe žica. Da, trenutno su samo CPU i memorija unutra, bez gpu. Zadnje izmijenjeno od: Roby86. 14.08.2011. u 22:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sruk
|
da, Ok je to kaj nema zice, nije to problem. ali, samo spoji zelenu sa jednom od crnih, mozes i sa kljestima koja imaju tanje vrhove, samo pazi da su ti ruckice od gume ili plastike. napajanje se mora poceti vrtiti, ako ne onda je vjerojatno napajanje u banani. naravno pritom napajanje nebi smjelo biti spojeno sa nicim drugim. EDIT: i ovo ShanTech kaze mozes probati, jer se zna desiti, iako rijetko da mozda ploca dira kućište gdje nebi smjela, pa sa spajanjem van kućišta možeš eliminirati taj dio. Zadnje izmijenjeno od: JVC HX-Z10. 15.08.2011. u 15:53. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Isprobano, vrti se. ![]() Znači, više nema sumnje, onda je matična. Nažalost, procesor ne mogu nigdje drugdje testirati, jer nitko od frendova nema 1155 socket, ali mislim da je puno veća šansa za matičnu. Ništa, sutra idem vratiti matičnu i tražiti novu. Hvala na uputama za testiranje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Mislim da si trebao spojiti sve na stolu. Ja sam imao "mrtav" novi komp samo iz razloga što sam pošarafio ploču kao i svaku drugu, a ispalo je da smijem ušarafiti samo na jednom mjestu (odmah ispod i/o panela), a sve ostalo mora bit plastika. Isprobao sam šarafe jedan po jedan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo, da se javim ponovno, sa konfom koja konačno radi. Problem je bio jer je negdje nastao kratki spoj, pretpostavljam iz razloga što je matična ploča bila mrvicu previše pritegnuta. Odnio ploču u Links, testirali ploču, javili mi da kod njih radi, bez problema se pali, itd. Donio i ostale komponente, jer sam tada mislio da je neka druga komponenta otišla, ali kad sam donio i kolega iz Linksa sve spojio, sve štima. ![]() Došao kući, ponovno spojio sve kompletno i sve štima. ![]() Hvala još jednom svima na pomoći, isprika zbog banalnog problema, ali eto... na greškama se uči. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|