Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.08.2011., 21:23   #1
Beyond
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
USB stick problem

Pozdrav!
Prije par dana sam kupio USB stick,TakeMS 16GB Colorline(znam da je šrot ali poslužiće svrsi). Uštekam ga u komp i naravno ništa! Mislim,nema ga u "My Computer". Led-ica na sticku treperi 20-30-sek. zatim konstantno svijetli. Uključivao sam ga u sve usb portove na komp. i ništa. Zatim sam ga uključio u laptop(na kojem je isto W7 kao i na kompu) i pojavio se bez problema. Na laptopu sam ga formatirao u NTFS,snimio nešto na njega,u glavnom nije problem u usb sticku. Probao sam ga na nekoliko kompjutera i laaptopa i na svima je radio. Znači problem je u mom kompu. Još da kažem da imam nekoliko usb stickova i uređaja koje znam spajati na komp. preko usb-a i nikad nisam imao problema.
U "device manageru",pogledati screen shoot,računalo ga prepoznaje ali i dalje se ne pojavljuje u "My Computer". To me najviše živcira,komp. ga vidi a ne mogu ništa s njim. Dali mi netko može pomoći,barem sa idejom šta da pokušam?

http://img18.imageshack.us/img18/795/33791751.png
Beyond je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2011., 23:27   #2
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ja bi rekao da ti je slovo koje je dodijeljeno tom sticku već zauzeto od strane nekog drugog uređaja pa dolazi do konflikta i ne prikazuje se u 'my computer', barem je tako meni bilo.

Odi u control panel > administrative tools > computer management > storage pa na 'diskove'.
Desni klik na taj stick i na 'change drive letter', odaberi mu neko drugo slovo, npr. X.
Iskopčaj pa ukopčaj stick i vidi šta se događa.
khm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.08.2011., 08:49   #3
Beyond
Registered User

Hvala na savjetu khm ali to sam već probao i nije pomoglo. Deinstalirao sam usb controllere,možda driveri nisu sjeli kako treba ali ni to nije pomoglo. Upravo sam uštekao sve usb stickove,mobitel i šugavi TakeMS. Svi se uređaji uredno vide u "My computer" osim njega.
Staro 10.08.2011., 08:56   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da nemaš možda Asrock matičnu ploču? One su bile poznate po tome što su davale niže vrijednosti od propisanih 5V/0,5A na usb portovima pa neki uređaji nisu radili kako treba na njima.
Staro 10.08.2011., 13:44   #5
Beyond
Registered User

Ploča je MSI K9N. Palo mi je i to na pamet u vezi napona. Probat ću izmjeriti. Ali ne vjerujem da je to jer sam uključivao prijenosne HDD i radili su bez problema. Postaje frustrijajuće. Neznam dali da ga probam vratiti i uzmem drugi. Najgluplje je to što na svim kompjuterima radi osim na mojem.
Staro 10.08.2011., 16:45   #6
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ovo može biti samo softverski problem i očito se nešto s nečim kolje, a meni je jedino logično da je problem u letteru pošto imaš masu usb uređaja.
Da je problem u struji odnosno hardverski onda se stick ne bi uopće pokazivao ni u device manageru.

Imaš li možda instaliran deamon tools ili neki drugi virtualni uređaj?
To probaj uninstall.

Također probaj u my computeru gore na tools odabrati 'disconnect network drive' ako postoji.

I stavi screenshot kako ti izgleda 'disk management' u control panelu kad uštekaš taj stick i kako izgleda my computer.

Zadnje izmijenjeno od: khm. 10.08.2011. u 16:53.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2011., 18:05   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nazalost, znaju to windowsi napravit i nakon dana i dana zayebancije oko toga, jedino je reinstalacija windowsa pomogla.

Pukni si backup i reinstaliraj windowse, vjerojatno ce nakon toga sve biti ok.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 11.08.2011., 18:26   #8
Beyond
Registered User

U prvom postu sam stavio link za screen shoot device mng. I ja mislim da je softwerski. Pokušat ću još neke stvari. Javim vam.

Zadnje izmijenjeno od: Beyond. 11.08.2011. u 18:52.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno