|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
USB stick problem
Pozdrav! Prije par dana sam kupio USB stick,TakeMS 16GB Colorline(znam da je šrot ali poslužiće svrsi). Uštekam ga u komp i naravno ništa! Mislim,nema ga u "My Computer". Led-ica na sticku treperi 20-30-sek. zatim konstantno svijetli. Uključivao sam ga u sve usb portove na komp. i ništa. Zatim sam ga uključio u laptop(na kojem je isto W7 kao i na kompu) i pojavio se bez problema. Na laptopu sam ga formatirao u NTFS,snimio nešto na njega,u glavnom nije problem u usb sticku. Probao sam ga na nekoliko kompjutera i laaptopa i na svima je radio. Znači problem je u mom kompu. Još da kažem da imam nekoliko usb stickova i uređaja koje znam spajati na komp. preko usb-a i nikad nisam imao problema. U "device manageru",pogledati screen shoot,računalo ga prepoznaje ali i dalje se ne pojavljuje u "My Computer". To me najviše živcira,komp. ga vidi a ne mogu ništa s njim. Dali mi netko može pomoći,barem sa idejom šta da pokušam? http://img18.imageshack.us/img18/795/33791751.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja bi rekao da ti je slovo koje je dodijeljeno tom sticku već zauzeto od strane nekog drugog uređaja pa dolazi do konflikta i ne prikazuje se u 'my computer', barem je tako meni bilo. Odi u control panel > administrative tools > computer management > storage pa na 'diskove'. Desni klik na taj stick i na 'change drive letter', odaberi mu neko drugo slovo, npr. X. Iskopčaj pa ukopčaj stick i vidi šta se događa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Hvala na savjetu khm ali to sam već probao i nije pomoglo. Deinstalirao sam usb controllere,možda driveri nisu sjeli kako treba ali ni to nije pomoglo. Upravo sam uštekao sve usb stickove,mobitel i šugavi TakeMS. Svi se uređaji uredno vide u "My computer" osim njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da nemaš možda Asrock matičnu ploču? One su bile poznate po tome što su davale niže vrijednosti od propisanih 5V/0,5A na usb portovima pa neki uređaji nisu radili kako treba na njima.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ploča je MSI K9N. Palo mi je i to na pamet u vezi napona. Probat ću izmjeriti. Ali ne vjerujem da je to jer sam uključivao prijenosne HDD i radili su bez problema. Postaje frustrijajuće. Neznam dali da ga probam vratiti i uzmem drugi. Najgluplje je to što na svim kompjuterima radi osim na mojem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Ovo može biti samo softverski problem i očito se nešto s nečim kolje, a meni je jedino logično da je problem u letteru pošto imaš masu usb uređaja. Da je problem u struji odnosno hardverski onda se stick ne bi uopće pokazivao ni u device manageru. Imaš li možda instaliran deamon tools ili neki drugi virtualni uređaj? To probaj uninstall. Također probaj u my computeru gore na tools odabrati 'disconnect network drive' ako postoji. I stavi screenshot kako ti izgleda 'disk management' u control panelu kad uštekaš taj stick i kako izgleda my computer. Zadnje izmijenjeno od: khm. 10.08.2011. u 16:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nazalost, znaju to windowsi napravit i nakon dana i dana zayebancije oko toga, jedino je reinstalacija windowsa pomogla. Pukni si backup i reinstaliraj windowse, vjerojatno ce nakon toga sve biti ok.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
U prvom postu sam stavio link za screen shoot device mng. I ja mislim da je softwerski. Pokušat ću još neke stvari. Javim vam. Zadnje izmijenjeno od: Beyond. 11.08.2011. u 18:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|