|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) ASUS Anti-Surge problem!
Pozdrav ! Kupio sam novu konfiguraciju mbo:ASUS M4A78LT-M MEM KINGMAX 4 GB DDR3 PROC: sAM3 AMD Athlon II X4 645 3,1 ghz Sad imam mali problemčić,najme ta matična ploča ima nekakvu "Anti-Surge " zaštitu,koja služi za neku detekciju prenapona napajanja ,ako sam dobro razumio. POP up post kod dizanja sustava izbacuje ovo: Power supply surges detect during the previous power on. ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit. Na matičnoj mogu to isključiti da se ne pojavljuje,ali pitam da nebi bilo kasnije kakvih problema s tim. Dal se neko susreo s time i što mislite što točno to znaći i kakve bi posljedice mogle biti ? Dali je to napajane možda prejako ili ?! Napajanje je s kučištem i to 420 W Hvala vam unaprijed ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Mogao si napisat koje je to napajanje, 420w ništa ne znači. Napiši koje su ti ostale komponente. Grafa? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Napisao sam što sam mislio da treba napisat ,a za napajanje ti neznam što napisat kad ništa ne piše. Ovo prepisano sa napajanja : Model : LPK2-25E 3+SATA IL iz rač kučišta :Linkworld 727-10c2128-420W Grafa je na matičnoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Moš mislit koje je kvalitete kad kućište sa psu dođe cca 220 Kn, baci to i stavi ok napajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Posudi od nekog bolje napajanje i probaj s njim. Napajanje može undervoltat i overvoltat, prije da undervolta ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShanTech. 27.07.2011. u 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
može li se to provjerit ili je to ono kao sad daje dobar napon sad ne ?! Bolje napajanje neznam baš dal imam od kog posudit,al probat ću. Ako napajanje daje premalo ,to je po meni i nije tak strašno,strašnije je kad overvolta,jel tako ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obje krajnosti ne valjaju jer dovode do nestabilnosti, blokiranja, reseta, . . . Ni taj codegen šta ga imaš u svojoj konfi nije "nešto" al je vjerojatno bolje od ovog problematičnog. Stavi njega privremeno izvrti par testova opterećenja i vidi kako se onda ponaša (jel prijavljuje Power supply surges detect - ed). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ok,probat ću ovo napajanje,a zamjeniti ga boljim ćim dođem još do neke svotice novca. Kučište mi se jako sviđalo i eto ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|