|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
hotspot + ap client + ap
imam problem, već 2 sata se mučim i ne uspijevam podesit stvar, iako bi u teoriji trebalo sve biti OK... pokušavam se spojiti na hotspot, ali signal je takav da se spojim samo na terasi ili na prozoru koji gleda na tu stranu. u kući, i na stražnjoj terasi nula bodova. od uređaja na raspolaganju imam dlink dwl-g700ap i airlive wn-5000r. rang ip adresa koje hotspot daje je 192.168.184.xxx podesio sam dlinka kao ap client, fiksna ip adresa 192.168.184.250. spojio ga na wan port airlive-a, koji radi u ap modu, ip adresa 192.168.184.251 (na lanu sam probao 192.168.2.1 ali svejedno je, neće). kompu sam manualno dao 192.168.184.45 pingam dlinka, ali ne mogu pingat airlive. (a spojen sam preko wirelessa na njega). preko kabela opet isto, pingam dlinka, airlive neće. spojim dlink kabelom na laptop, pod status vidim da je spojen na hotspot, ali ne mogu na net. neznam šta više napraviti. sad sam sve pogasio i spojen sam direkt na hotspot, i stvar radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Spojio si dlink-a na WAN port ? ![]() Spoji Dlink na LAN port od Airlivea. DLink stavi u AP mod, ne AP klient nego cisti AP mod. Airlive IP - 192.168.184.250 DLink IP - 192.168.184.251 U DLinkovim LAN postavkama stavi IP adresu Airlivea kao gateway. Postavi dinamicko dodjeljivanje IP adresa ali ne u rangeu koje dodjeljuje Airlive (za svaki slucaj). Ja imam setup sa dva Dlinka (655 router i 2000AP). Stvar uglavnom radi ali se ponekad zna desiti da jednostavno 2000AP ne daje pristup netu, mogu pingati router ali nema neta. Onda ga resetiram i stvar opet radi. Vec sam navikao da DLink radi takva s*anja. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
zašto da dlink bude AP? pa samo on ima client mode, airlive ga nema. po toj logici dlink kao client, a airlive kao AP. stvar radi samo sa dlinkom koji je u repeater modu, ali je antenica na dlinku slabašna i ne ripitira mi signal dovoljno daleko, a i tada se drugi ljudi kače na moj dlink umjesto na glavni hotspot. airlive je MIMO i ima 3 antene, od čega svaku mogu usmjeriti na drugačiji način, pa bi mi signal bio dosta jači (provjereno), ali nemam pristup netu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|