|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
proc se pregrijava?
pozdrav dakle, imam problem. u burazovoj kanti sjedi athlon x2 5000+, u nekoj gigabyte ploči (napišem točno akd dođem doma). Problem su se počeli javljati prije koji mjesec. Komp bi se jednostavno ugasio pri većim opterećenjima. Npr, filmovi, surfanje, sve ok. Kresni npr eve online, radi, ali gledaj film u VLCu dok igraš Eve - krepa. Prvo smo bili zbunjeni jer je hladnjak ( box) bio hladan. No vrag nam nije dao mira, pa smo ga skinuli, maknuli ono sranje kojim se hladnjak zalijepi na proc, fino očistili, promijenili pastu i presto! Komp opet radio ko urica. I bilo je dobro, par mejseci. Sad je opet počeo zajebavati: jedad Eve klijent, sve pet, dva klijenta, krepa unutar 15 minuta. Witchera (prvog) recimo ne mogu igrat ni 10 minuta. Problem je u tome što se, čini se, proc opet pregrijava, ali sad se ta temperatura prenosti na hladnjak. Kad komp krepa, hladnjak je vruć, bios kaže skoro 70 stupnjeva. U čem je sad problem? Prašine nema, onaj drekec mali puše po ježu. No čini se da ga nekak baš i ne hladi... A kak je radio do sad? jel problem u procesoru da se počeo pregrijavati? ili možda u ploči, koja pokušava kontrolirati okretaje? (nije, isključio sam to u BIOSu) onak, nije nam jasno pa ako netko ima kakvu ideju... ![]()
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2009
|
pikni gore neki drugi hladnjak da vidiš kako će se cpu ponašati. buraz je imao sličan problem. temperature su išle i do 70 stupnjeva na starom stock hladnjaku. kako sam ja nedavno uzimao novi hladnjak njemu sam dao svoj stock hladnjak i sada sve funkcionira kako treba. tko bi ga znao, valjda se njegov umorio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Temperatura od 70C ne bi trebala biti razlog za gašenjem kompa zbog pregrijavanja procesora, meni to smrdi na premalo voltaže. Jeste li možda undervoltali proc u biosu? Na kojoj voltaži je postavljen?
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Bios kaže... Dok se komp restarta, dok se dodje do biosa već se malo i ohladi. Ja bi puknuo everest stability test i gledao do kuda to čudo ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
ništa nismo dirali u biosu, sve radi na defaultnim postavkama. da, možda bi i moglo biti do voltaže, jer stvarno, dok ga se ne kolje, radi ko urica, al čim se ga se malo jače upregne, krepa.
Q: sta ce ti mis sa "kuglicom" kad vec pa cijeni od 50-ak kuna mozes kupiti opticki mis koji je duplo prakticniji i bolje radi od tog tvog sa "kuglicom"... A: Treba mi miš sa kuglicom jer troši manje struje. I za navigaciju po windozama je odličan tj. neizrecivo bolji od dirke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Ako si u mogućnosti stavit neki jači kuler bilo bi dobro, čisto da otkloniš pregrijavanje kao faktor.
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Napiši ti nama koje komponente su u računalu, da ne razbijamo glavu bezveze. ![]() ![]() Nemoj izostaviti grafu (možda je neki kalorifer), kućište - dal na njemu ima ventilatora? Ugl. napiši sve, linkovi su dobrodošli ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|