Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.07.2011., 18:48   #1
Alexxx
Registered User

Datum registracije: Jul 2011
Unhappy Problemi s nepodudaranjem hardvera, sata kontrolerom ili je mozda problem softverski

Pozdrav.

Imam velikih problema s radom racunala.
Uglavnom, racunalo mi radi precudno. Nakon svjeze ciste instalacije windowsa, radi neko vrijeme skroz ok, a onda odjednom naglo uspori (kroz tjedan-dva). Neki programi jednostavno prestanu raditi (npr. Firefox-niti reinstalacija ne pomaze). Pri ponovnoj instalaciji windowsa redovito mi uopce nece da prepozna dvdrw, sto nekako uspijem upogoniti tako da zarotiram kablove na maticnoj, odnosno sva 4 sata konektora istekam iz maticne i ustekam ih u druge. Onda neko vrijeme opet prepozna przilicu, uspijem dovrsiti instalaciju, ali opet se dogadja da je ne prepozna. Ostala tri sata diska uvijek tocno prepozna. Przilicu sam probao na drugom kompu, uredno radi... Jedan od diskova je SSD, mislio sam da mozda maticna ima problema s njim, jer nije najnovija (Asus p5kpl 1600). Flashao sam bios. I dalje nema poboljsanja. Komp nakon nekog vremena i dalje naglo uspori te neke programe uopce nece pokrenuti, zna se sam od sebe restartati, odbiti dignuti sustav/upaliti se itd. Naglasavam da nema nikakvih virusa na racunalu. Format i instalacija windowsa pomogne kratkorocno, al jednostavno nemam vise volje raditi non stop backup podataka i instalaciju. Mislim da je sav hardver ispravan, pokusavao sam s drugim napajanjem, bez jednog ili drugog keksa rama itd. Uvijek isto. Ima li netko mozda kakvu ideju?
Sustav: Win 7 Home Premium, 32bitni, procesor je Intel quad, 2*2GB ram, 1*ssd Apacer 60GB, 3*Sata diskovi razlicitih dimenzija, maticna Asus p5kpl 1600. Javim jos detaljnije konfiguraciju, nisam sada na tom kompu.

Zadnje izmijenjeno od: Alexxx. 16.07.2011. u 18:54. Razlog: Procitao pravila
Alexxx je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2011., 19:34   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
U kom modu je sata kontroler, IDE ili AHCI ?
Jesi probao dignit XP SP2 sa sljepljenim drajverima za SATA (ICH7) ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.07.2011., 19:37   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Grafa i napojna nedostaju u opisu.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno