|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() Slozio sam sljedecu konfiguraciju: -MB Soltek SL-K8AN2-GR, s754, nForce3 250Gb, SATA, ATX -AMD Sempron 2600+BOX sck754 -512MB DDR Twinmos pc3200 -HDD Maxtor 40Gb -HDD WD 8,6 Gb -Everpower 400W -Saphire ATI Radeon 9550 128/128 .... Imam nekih problema. Izbacuje mi poruku BIOS is not instaled kad restartam komp!?! Na IDE3 mi ne prepoznaje Maxtor HDD, vec samo na IDE2 sa jumperima na slave (a sam je na kabelu,sa master i cable select ne radi). Uopce mi ne prepoznaje stari WD HDD... Kad sam na Maxtora instalirao WIN XP SP2 ne radi zvuk (instalirao sam sve potrebne drivere)... Dal je otisla ploca ili u cemu bi mogao biti problem.Unaprijed hvala na pomoci: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
probaj s drugim kabelima ako već nisi. ide3 je onaj vanjski kontroler ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Vise me muci to sto nema zvuka i ta poruka prilikom restarta i svaki put prije nego udem u BIOS: BIOS is not installed! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
glede zvuka, koje driver si instalirao? samo nforce drivere ili si probao i ovo? što se tiče ide3, ako je kontroler promise onda moraš prvo postavit raid polje. znam da zvuči blesavo (polje od 1 diska), ali tako je bilo s promise o/b kontrolerom na mojoj staroj ploči. maxtora probaj u drugom stroju ako si u mogućnosti da vidiš jel i tamo zahebava. bios: probaj re-flashat ako već nisi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Citiraj:
Evo pripremio sam si "novi" BIOS za flashat a za ove drivere neznam napamet pogledat cu... Jucer sam radio od 7 do 15h, a covjeku sam obecao da ce mu sve biti spremno do 16h i onda od 16h se zezam s tim kompom do negdje 1ujutro. Sad sam dosao s posla pa cu se ponovno primiti posla. Zahvalan sam na svakoj pomoci jer bi htio da to rjesim do sutra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Rjesio. Hvala Vedrane na pomoci... Ja nisam vidio da nema jumpere pa zato nije bilo zvuka ![]() ![]() To je jer uvijek zurim... Ostalo kao i BIOS is not installed se odnosilo na promisa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|