|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Pregradnja mreže.
Zanima me je li izvodivo nešto ovako; - Trenutna situacija; Internet dobijam preko 5Ghz antene. Iz adaptera utp kablom na swich pa žično na dva kompa + resiver. Peti port swicha ide na wireless ruter koji šalje internet u komp u vanjskoj radnji (šupa.garaža). To sve lijepo funkcionira. Lan kabal antena kuća je 32-35m. Antena je na garaži. -prva opcija je da uvučem (izvodljivo) kabal u radnju što je oko 8m od antene, presječem ga tu pa prebacim POE adapter i isti spojim (jedan port za antenu, drugi nazad na swich. Vjerovatno se ništa spektakularno ne bi dogodilo? -druga opcija sve isto kao u prvoj samo da istim kablom vratim (dvije mreže u jednom kablu) LAN za PC u Garaži. -treća mogućnost je da kod POE adaptera (garaža) dodam još jedan swich s istog jedan kabal za PC garaža, a drugi za kućni swich. - četvrta mogućnost = Vaš predlog. Na ovaj način bi oslobodio bežični ruter i Wl-1700. Izvinite na dužini nije mi se dalo crtati. Zadnje izmijenjeno od: begi. 21.07.2011. u 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ova druga opcija ti je problem jer nemožeš dvije mreže i POE kroz isti kabal. Ili 2 mreže il mreža i POE. Iako, kad sam pročitao naslov mislio sam da želiš limitirat mrežu negdje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Naslov nije najsretniji ![]() POE napaja po novom zadnjih 8m, ostatak je slobodan. Evo pokušaću prikačiti sliku,http://imageshack.us/f/834/trenutnost.png/ Zadnje izmijenjeno od: begi. 03.07.2011. u 03:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Danas odradio po varijanti 2. Kabal koji ide u kuću razrezao izvukao plavu i smeđu paricu, navukao plašt od kabla i zakrimpao ovako 1, 2, 3, 6 klasično a druga mreža bijelo-plava, plava, bijelo-smeđa, smeđa. Sve radi bez problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|