|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
![]() Pozdrav SVIMA !!! Dakle , novi sam na forumu i tražio sam u tražilici i svim postovima no nigdje nisam uspio naći sličan slučaj pa bih trebao pomoć vrsnih stručnjaka ili bilo koga tko se razumije i tko mi može pomoći kod mog problema. Problem je dakle slijedeći: Nalazim se u svojoj kući i zajedno sa susjedom, koji je malo dalje, preko kantene dijelimo internet popola. Posjedujem Airlive WL-1700USB wireless karticu koja je spojena sa susjedovim ruterom preko home made sat-kantene i signal je jako dobar i sa samim internetom nemam nikakvih problema, niti ja niti susjed. No stvar je u tome što bih želio da pošaljem wireless signal malo dalje, točnije 100 metara dalje u susjednu kuću gdje mi stanuju roditelji jer bih htjeo i njima omogućiti da imaju internet konekciju i sad me zanima kako bih to mogao ostvariti pomoću uređaja koje već posjedujem bez nekih dodatnih troškova. A posjedujem dva wireless routera tipa ZYXEL P-600HW i GIGASET SX 763 od T-coma i dvije usb kartice, ovu Airlive koju sam već spomenuo i još neku CANYON usb karticu.. Stvar je u tome da je ova CANYON kartica jako slaba i ima jako mali domet tako da pomoću nje ne vidim svog susjeda, niti se ja i starci vidimo ikako pomoću nje. Jedino je AIRLIVE dovoljno jaka da se susjed i ja povežemo pa nju koristim da imam internet na svom kompu. Dakle , pitanje je kako bi mogao, pomoću svega toga, poslati internet konekciju u susjednu kuću svojim starcima. Ujedno i prilažem i skicu , koju sam napravio, da bih mogao konkretnije prikazati šta želim. Dakle, signal ide od ROUTERA 1. pa preko airlive usb na KOMP 1. te bih s toga kompa poslao signal na KOMP 2. Jednostavno , ali za susjeda, mog starog i mene je jako komplicirano. Susjed i stari se ne vide(niti pomoću kantene), ja i stari se vidimo ,no neznam kako da se spojimo, a susjedov router se ne može dirati niti mjenjati/premještati jer je još pod ugovorom pa ga susjedov stari neda dirati uopće, niti njegov router podržava WDS, iako nema svrhe i da podržava jer se ja i on jedva vidimo bez pojačanja signala a kamoli on i moj stari tako da mu on ne može poslati signal direktno. S toga, uz sve opširno objašnjeno ( ispričavam se ako je i preopširno) tražim Vašu pomoć u rješavanju ovog problema. Znači gdje šta staviti, koji router gdje,kod mene i kod staraca, koja usb kartica i kako to sve poštelati/sinkronizirati, Unaprijed se svima zahvaljujem na pružanju bilo kakve pomoći i korisnih savjeta Lijep pozdrav... EDIT: samo da napomenem da upravo čitam slične topiće sa sličnim problemima i vidim da nemam pojma o mrežama uopće. Kad bih samo znao odakle krenuti bilo bi mi od velike pomoći jer što više čitam to me više bune svi ti podaci... ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.06.2011. u 09:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
bez ikakvog ulaganja je opet ulaganje u drugu stvar ( struja ) ., bez problema se vuce internet s airlive u komp ., pa iz kompa u lan ruter ( jedan od navedenih ) ., pa onda u drugoj kuci se spaja na taj ruter navedeni.. ali ., velika mana je sto onda komp1 mora biti stalno upaljen ( potrosnja struje 100w+ 0-24 )... prijedlog je sljedeci : ubacit se u trosak i kupit ruter koji ima repetitor mod... pa on hvata internet., i salje u jedan i drugi komp.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
![]() Yeap, Helbani, kolega mi je pomogao da ga spojim preko lan bridge moda ali mana je ta da kom mora raditi cijelo vrijeme , to sad znam kad sam namjestio skužio sam da mi mora biti cijelo vrijeme uključen. Nažalost... A uglavnom ne postoji šansa da jedan od ovih routera koje posjedujem spojim na susjedov net kao što se spajam sa airlive karticom? ili se može sa gigasetom? Imam uglavnom i dodatnu antenu za router, vanjsku omnicu pa bi s tim i mogao vidjeti susjeda, najvjerovatnije, nisam još probao tako jer bih želio prvo znati dali je to moguće tako upogoniti, bez kupovanja repeatera ili ap-a. Dakle dali je moguće da spojim jedan od routera (zyxel ili sx763 sa priključenom vanjskom antenom) na susjeda pa da samo on bude uključen i da šalje signal okolo? I hvala vam obojici na priloženim savjetima.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Ma nešto bi smislili, ali je problem što je poželjno da ti računar ne radi stalno. U tom slučaju ispada WL-1700 pošto ima softwersku AP funkciju, a problem je i napajanje 2xUSB. Na grubo možda da wl-1700 ide na krajnje odredište a da se nabavi hardwerski podržani AP ili možda ovo http://www.tp-link.com/en/products/p...mid=0103030108 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|