|
![]() |
#1 |
bi0haZZ
Datum registracije: Oct 2010
|
Internet i MaxTV nemaju povezivost
pozdrav, vratim se doma upalim kompjuter i ne mogu na net, pogledma maxtv vidim na maxtvu stoji oznaka 0:IP i signalna lampica titra (slika je crna). udem na Network connections i nema uopce local area connection...deinstaliram drivere od mrezne kartice i probam ponovno i dalje isto stanje...lampice na ruteru svijetle koda je povezan sa internetom i max tvom , a WLAN normalno radi kad se spajam na njega, veza je normalna i moze se bez problema ici na net , u cemu bi mogao biti problem :/ ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Provjeri dali ti je MaxTV ustekan u MaxTV protove na ruteru i dali ti je internet za komp dobro ustekan u dobar port na ruteru. Koji ruter imas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo si trebao resetirat (ugasit - upalit) router. Po opisu izgleda da se Lan (mreža) zablesio ili možda crkao u routeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bi0haZZ
|
restartao sam i sve to imam speedtouchov onaj 780i ...iza na ruteru lampica za maxtv svjetli da ima veze a tamo di je ustekan net ne svijetli i u device menageru mi za mreznu karticu pise this device cannot start Code 10..bilo je nevrijeme al nisam bio doma, rekli su mi da su culi kad je grom pogodio da se samo ruter resertirao...cudno mi je sto mi nema od integrirane mrezne kartice local area ikonice, da nije sjebo grom mreznu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ništa čudno, velika je šansa da ti je integrirana mrežna na kompu "prdnula u rosu", pogotovo zbog poruke "device cannot start Code 10". Ovu u BIOSU ugasi, nabavi / posudi mrežnu karticu (nova 100 Mb do 50 Kn), ubodi i probaj. Za probu možeš spojit i na IpTv portove routera, samo da vidiš jel se pali Led tj. jel uspostavljena komunikacija. Nadaj se da je samo mrežna na mobo "platila". Ista stvar je sa router - om, prijavi kvar i ne spominji nevrjeme mada su obavezni promjenit ako neostvaruješ uslugu koju plaćaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bi0haZZ
|
jucer mi je bio frend iz t coma ruter i max tv rade , otisla je mrezna, pc radi jedino me zabrinjava sto smrdi malo na maticnoj oko tog porta koji je crko, u biosu sam ga iskljucio, skuzio sam da mi mbo temp od tog udara za 10 c temperatura se digla sad nemam pojma jel moze biti sta povezano sa ovime , ostalo sve radi cekam da mi dode mrezna sve su ih rasprodali vjerojatno nisam jedini koje je nastradala za vrijeme nevrijemena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Imaj oko na tržnici i sl. jer je mobo "načeta" a dokad će radit to nitko ne zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bi0haZZ
|
poceo sma gledat, dulje vrijeme mislim na amd prec tako da mi je ovo na neki nacin dobro doslo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|