Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.06.2011., 00:09   #1
mamic16
bi0haZZ
Moj komp

mamic16's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Internet i MaxTV nemaju povezivost

pozdrav, vratim se doma upalim kompjuter i ne mogu na net, pogledma maxtv vidim na maxtvu stoji oznaka 0:IP i signalna lampica titra (slika je crna). udem na Network connections i nema uopce local area connection...deinstaliram drivere od mrezne kartice i probam ponovno i dalje isto stanje...lampice na ruteru svijetle koda je povezan sa internetom i max tvom , a WLAN normalno radi kad se spajam na njega, veza je normalna i moze se bez problema ici na net , u cemu bi mogao biti problem :/ ?
mamic16 je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2011., 02:10   #2
Sniper
Community Manager
Moj komp

Sniper's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Provjeri dali ti je MaxTV ustekan u MaxTV protove na ruteru i dali ti je internet za komp dobro ustekan u dobar port na ruteru.

Koji ruter imas?
Sniper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.06.2011., 08:12   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvo si trebao resetirat (ugasit - upalit) router. Po opisu izgleda da se Lan (mreža) zablesio ili možda crkao u routeru.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2011., 08:13   #4
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ugasi pa upali ruter. Ako nema promjene, provjeri gdje su koji kablovi uštekani. Ako je bilo nevrijeme i kod tebe, možda je ruter prdnuo.

edit: Nikky je bio brži .
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2011., 10:30   #5
mamic16
bi0haZZ
Moj komp

mamic16's Avatar

restartao sam i sve to imam speedtouchov onaj 780i ...iza na ruteru lampica za maxtv svjetli da ima veze a tamo di je ustekan net ne svijetli i u device menageru mi za mreznu karticu pise this device cannot start Code 10..bilo je nevrijeme al nisam bio doma, rekli su mi da su culi kad je grom pogodio da se samo ruter resertirao...cudno mi je sto mi nema od integrirane mrezne kartice local area ikonice, da nije sjebo grom mreznu?
Staro 06.06.2011., 10:59   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Ništa čudno, velika je šansa da ti je integrirana mrežna na kompu "prdnula u rosu", pogotovo zbog poruke "device cannot start Code 10".
Ovu u BIOSU ugasi, nabavi / posudi mrežnu karticu (nova 100 Mb do 50 Kn), ubodi i probaj. Za probu možeš spojit i na IpTv portove routera, samo da vidiš jel se pali Led tj. jel uspostavljena komunikacija.
Nadaj se da je samo mrežna na mobo "platila".

Ista stvar je sa router - om, prijavi kvar i ne spominji nevrjeme mada su obavezni promjenit ako neostvaruješ uslugu koju plaćaš.
Staro 07.06.2011., 16:28   #7
mamic16
bi0haZZ
Moj komp

mamic16's Avatar

jucer mi je bio frend iz t coma ruter i max tv rade , otisla je mrezna, pc radi jedino me zabrinjava sto smrdi malo na maticnoj oko tog porta koji je crko, u biosu sam ga iskljucio, skuzio sam da mi mbo temp od tog udara za 10 c temperatura se digla sad nemam pojma jel moze biti sta povezano sa ovime , ostalo sve radi cekam da mi dode mrezna sve su ih rasprodali vjerojatno nisam jedini koje je nastradala za vrijeme nevrijemena
Staro 07.06.2011., 20:11   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Imaj oko na tržnici i sl. jer je mobo "načeta" a dokad će radit to nitko ne zna.
Staro 08.06.2011., 00:00   #9
mamic16
bi0haZZ
Moj komp

mamic16's Avatar

poceo sma gledat, dulje vrijeme mislim na amd prec tako da mi je ovo na neki nacin dobro doslo ...instalirao novu mreznu sve radi super, mbo temp prije nevrijemea je bila 25 C , sad je konstantno 35 -37 C ako crkne crkne
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno