|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Thomson TG782i ne rade eth portovi 1 & 2
S obzirom da sam bezobzirni sakupljač starudije i sličnoga, dovukao sam doma dotični uređaj sa kvarom opisanim u naslovu. Sad pokušavam nešto napraviti s njim, osim lansirati ga u kontejner. Daklem, našao sam se na području na kojem nisam baš doma, pa za iskusnije u radu s uređajima toga tipa imam nekoliko pitanja: - Mogu li isti (s obzirom da je WLAN u funkciji) preflashati ili učiniti bilo što da pretvorim eth 3 i 4 u klasične ethernet linije, trenutno su dodijeljene za IPTV? - Ako mogu, kako mogu? ![]()
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Otključaj si druga dva porta, imaš topik sa postupkom. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181694
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Šta kaže kolega cijeli postupak ili malo edita postojećeg konfiga. Problem može biti pristup konfigu jer je obično onemogućen pristup preko wireless - a tj. mora ići preko Lan - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Pročitao sam taj post, zato sam i pitao ovako kako sam pitao. Nije li preduvjet za taj postupak da si spojen na ethernet port? Mislim, u trenutku dok je router u fazi bootanja, WiFi neće raditi, a kamoli da ću se spojiti na njega, zar ne? @Nikky: E, baš to. Imaš kakav savjet, ideju? Mislim, dok se router "diže", trepnu mu kontrolne led-ice i na tim portovima koji ne rade, kao i na onima koji rade. Otvarao sam ga, ali na pogled nema ništa šta bi djelovalo spaljeno, a nisam pametan ići dublje dok nemam ideju šta je otišlo. Palo mi je na pamet, ima 2 IC-a točno ispred ta 4 LAN port-a, izgleda kao da je jedan za prva 2, drugi za 3. i 4.. Mislio sam se malo poigrati multimetrom i lemilicom... Ako nema drugog izlaza.
Udomljujem stare laptope i njihove dijelove. ![]() Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 30.05.2011. u 20:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
možeš se spojiti preko wlana, i vratiti izmijenjeni config natrag, tako da ti se otvori lan port. (preduvjet je da ruter nije uštekan u ADSL liniju) nakon toga ćeš imat omogućen port 3 i 4, te tamo izvedeš firmware upgrade |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Upravo probao, skinuo sam config file. Koje točno parametre bi trebalo promijeniti da promijenim samo port 3 u LAN port sa IpTV? Skinuo jedan šta je Nikky već presložio, idem probati. Hvala svima!
Udomljujem stare laptope i njihove dijelove. ![]() Zadnje izmijenjeno od: [GOW]Nec. 30.05.2011. u 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako se već igraš onda to radi kako se spada ![]() Nađi full CLI manual + konfig primjere, vjerojatno ima linkova po temama, usporedi ta dva konfiga + malo logike . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Eto, ako koga zanima, može se i preko wlan-a. Hvala svima, posebno Nikky-u!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|