|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
(riješeno) P55 Extreme- problem CPU fan
PROBLEM OTKLONJEN posjedujem i5 760 oc na 3,6 u paru s ovom ploćom i imam sljedeči problem kad pogledam u bios imam mogućnost: hardware health event monitoring screen cpu fan setting i ovdje mi nudi samo dvije opcije full on (onda mi fan na kuleru scythe mugen s original fanom radi na max brzini 1400 okretaja i to je sasvim ok) ,a druga opcija je automatic mode gdje se može i mora podešavati brzina okretaja od 1 do 9 i ako uključim ovaj mod i postavim vent na npr. 4 neovisno o opterećenju proca brzina je kontinuirano ista uopće se ne mjenja bez obzira proc bio opterećen ili ne. Siguran sam da postoji neka caka oko ovog podešavanja pa ako netko zna i voljan je da me uputi bio bi mu zahvalan Zadnje izmijenjeno od: poker. 19.05.2011. u 12:44. Razlog: problem otklonjen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
ima li u tom automatic modu kakva temparatura za postaviti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vidim di je problem. Auto mod ima inkremente od 1-9 za startnu brzinu vrtnje ventilatora a odmah do trebaš imat (ako me pamćenje služi) Target temperature gdje odabereš željenu temp nakon koje ubrza rad ventulatora.
![]() |
#4 |
Premium
|
Da u pravu si Wolverine postoji target temp i namjestim je na 45 C ,a vent na brzinu 3 i kad uključim cpu stress program kad proc dostigne temp od 45 C onda je crash sistema. Pošto je oc proc probat ću vratiti postavke na normal pa ću vidjeti da li to šljaka i probati ću ponovno instalirati drivere s cd od matične ,možda ga to hebe |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Dali je riječ o ovoj ploči P55 Extreme4? Koja ti je revizija biosa? http://www.asrock.com/mb/download.as...xtreme4&o=BIOS |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne ruši se stroj kod tebe zbog povećanja brzine venta nego je jednostavno taj setup nestabilan. Ti se procevi ne ruše ni na 70+°C a kamoli na 45
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja isto imam problema sa ventom na mugenu. Ako uključim bilo kakvu kontrolu vrtnje u biosu, odmah halta sistem sa nekom greškom (zaboravio koja je, bilo je davno). Uglavnom, ostavio sam vent da se vrti stalno istom brzinom (niski okretaji pa je tih), ali ne zagrijava mi se proc previše ni kad je na 3,8. Možda je kod mene greška u biosu, a možda je vent defektan, al svejedno je provjetreno kućište pa mi ne smeta. Ako te bude zezao i nakon update-a biosa, zamijeni ga nekim drugim ventom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
PROBLEM OTKLONJEN Vraćene postavke u bios na tvorničke ,instal svih drivera s cd od mbo ,ponovno klokan proc i mema na 3,6 i sad sve radi kako treba Što je i gdje je problem bio nemam pojma -najvjerojatnije je postav o.c. proca zezao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|