|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
problem sa dva monitora
poštovanje, zbog prirode posla moram imati dva monitora extended desktop. oba su philips 220e 22'', jedan star oko godinu i pol (činio mi se do sada potpuno ispravan) i drugi nov, danas raspakiran. problem je u tome što između dva monitora postoji očigledna razlika u slici, zblija nisam stručnjak ali mi se čini kao da je brightness puno jači na novom monitoru iako sam u hardverskim setinzima monitora izjednačio sve opcije. ne radi se samo o brightnessu nego mi se čini kao da je cijela slika na starijem monitoru "žućkastija", doslovno "starija". grafička karica je ati 4600 series mislim 4660 ili 4680). rado bih vam dao sve potrebne informacije, ali neznam koje su potrebne pa molim vas pitajte. ponavljam još jednom ne radi se o maloj nego vrlo očiglednoj razlici, hvala unaprijed na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Sto si platio, to si i dobio. Imam dva Zmazunga na stolu, gotovo identicni serijski brojevi, jedan je zut, drugi je "normalan". Kalibrirao, podesavao, drkao, resetirao... Pomiris se s time i bok; ili kupis suvisle monitore. Trece nema. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Na stolu tri SyncMastera 740N, idu jedan za drugim po brojevima, na istim setinzima sva tri imaju različitu sliku ![]()
![]() |
#4 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Mozes od nekoga posuditi kalibrator i oku ispeglati ugodu, ali ako ti nije vaznije do prosudbe golog dojma, onda se ne trebas time zamarati. Nije nista nepoznato ili novo, da ista serija moze dobivati razlicite revizije, preinake... ne radi se o upariranim mikrofonima ![]() Kalibraco (uz podrsku MMM-a) bi mjernuo preciznost boje oba ekrana i tebi isporucio profil, kojeg tada video kartica ispija s nogu i svaki put kad dignes OS, cekaju priblizni blizanci. I drugi najpovoljniji (nisam pratio zadnje modele) Huey ima vec 'Ambient light' mjerenje (korisno ako bi kupovao), jedino ne znam dal moze konstantno? No dobro, ako te vise zanima, imas brdo postova na temu kalibracije na forumu pa pretrazi. Ako ti boja kao boja nije vazna, vec te samo iritira subjektivan dojam, mogao bi uz malo volje i odokativno "umiriti" razliku. Na stranu ekspolatacija i satnica i dal si prvi vlasnik istoga? Pa ako je dilema samo u tome, sto iste vrijednosti, na istim monitorima daju drugaciji intezitet... onda imas blagoslov da nema zavjere iz niskozemske i da je sve u redu ![]() isprika ako sam stogod nejasno napisao, lovi me san, a post ispod me primarno natjerao da se javim u temu ![]() Citiraj:
![]() Znaci, jedini nativni Tripple Dubec vlasnik ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Uploaded with ImageShack.us to Visage: Dugo nisi bio u "selu" pa nisi vidio ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ajde pliz okaci wallpaper ili link na njega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Istina ![]() Da, to je ogranicenje Tripple price, ali i da nije, meni taj nacin nikad nije lezao. Ali, moze biti jako koristan. Stvarno si me zacudio da si jos na AGP-u, ali s ovom kartom to je nebitno ![]() Morat cu staviti u trampu svoju 128-cu, ne vidim gdje bi je vise ubacivao, a nekoga mozda jos veseli na nekoj hibriduši Asrokici. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|