Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2011., 21:49   #1
pezo
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
problem sa dva monitora

poštovanje,

zbog prirode posla moram imati dva monitora extended desktop. oba su philips 220e 22'', jedan star oko godinu i pol (činio mi se do sada potpuno ispravan) i drugi nov, danas raspakiran.

problem je u tome što između dva monitora postoji očigledna razlika u slici, zblija nisam stručnjak ali mi se čini kao da je brightness puno jači na novom monitoru iako sam u hardverskim setinzima monitora izjednačio sve opcije. ne radi se samo o brightnessu nego mi se čini kao da je cijela slika na starijem monitoru "žućkastija", doslovno "starija". grafička karica je ati 4600 series mislim 4660 ili 4680). rado bih vam dao sve potrebne informacije, ali neznam koje su potrebne pa molim vas pitajte.

ponavljam još jednom ne radi se o maloj nego vrlo očiglednoj razlici, hvala unaprijed na pomoći.
pezo je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2011., 21:59   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Sto si platio, to si i dobio. Imam dva Zmazunga na stolu, gotovo identicni serijski brojevi, jedan je zut, drugi je "normalan". Kalibrirao, podesavao, drkao, resetirao... Pomiris se s time i bok; ili kupis suvisle monitore. Trece nema.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2011., 22:03   #3
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Na stolu tri SyncMastera 740N, idu jedan za drugim po brojevima, na istim setinzima sva tri imaju različitu sliku Upogonjeni Matrox Parheliom, dakle do monitora je ne do grafičke.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2011., 23:11   #4
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor pezo Pregled postova
problem je u tome što između dva monitora postoji očigledna razlika u slici,
Mozes od nekoga posuditi kalibrator i oku ispeglati ugodu, ali ako ti nije vaznije do prosudbe golog dojma, onda se ne trebas time zamarati. Nije nista nepoznato ili novo, da ista serija moze dobivati razlicite revizije, preinake... ne radi se o upariranim mikrofonima

Kalibraco (uz podrsku MMM-a) bi mjernuo preciznost boje oba ekrana i tebi isporucio profil, kojeg tada video kartica ispija s nogu i svaki put kad dignes OS, cekaju priblizni blizanci. I drugi najpovoljniji (nisam pratio zadnje modele) Huey ima vec 'Ambient light' mjerenje (korisno ako bi kupovao), jedino ne znam dal moze konstantno? No dobro, ako te vise zanima, imas brdo postova na temu kalibracije na forumu pa pretrazi. Ako ti boja kao boja nije vazna, vec te samo iritira subjektivan dojam, mogao bi uz malo volje i odokativno "umiriti" razliku.

Na stranu ekspolatacija i satnica i dal si prvi vlasnik istoga? Pa ako je dilema samo u tome, sto iste vrijednosti, na istim monitorima daju drugaciji intezitet... onda imas blagoslov da nema zavjere iz niskozemske i da je sve u redu

isprika ako sam stogod nejasno napisao, lovi me san, a post ispod me primarno natjerao da se javim u temu

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Na stolu tri SyncMastera 740N, idu jedan za drugim po brojevima, na istim setinzima sva tri imaju različitu sliku Upogonjeni Matrox Parheliom, dakle do monitora je ne do grafičke.
Ma vidi ti starog Mačora kako se isprsio! Nema nego 256-ica i to pred Bu.. se reklamira. Kao slucajno nas drazi Parhelikom

Znaci, jedini nativni Tripple Dubec vlasnik
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2011., 11:22   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002

Uploaded with ImageShack.us

to Visage:
Dugo nisi bio u "selu" pa nisi vidio stavio bi većemonitore ali ide sam 3x 1280x1024 sa Parhelie

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2011., 11:46   #6
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Ajde pliz okaci wallpaper ili link na njega Hvala.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 12.05.2011., 11:52   #7
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ovisi kako potrefiš s monitorima. Ako imaš sreće, onda ti daju gotovo identičnu sliku. Ja sam imao sreće sa 2 komada, a treći sam morao malo namještat.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2011., 16:33   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Dugo nisi bio u "selu" pa nisi vidio
Istina

Citiraj:
stavio bi većemonitore ali ide sam 3x 1280x1024 sa Parhelie
Da, to je ogranicenje Tripple price, ali i da nije, meni taj nacin nikad nije lezao. Ali, moze biti jako koristan. Stvarno si me zacudio da si jos na AGP-u, ali s ovom kartom to je nebitno

Morat cu staviti u trampu svoju 128-cu, ne vidim gdje bi je vise ubacivao, a nekoga mozda jos veseli na nekoj hibriduši Asrokici.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno