Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.04.2011., 19:25   #1
Alex1
Premium
Moj komp

Alex1's Avatar

Datum registracije: May 2009
Izblesiran Gigaset SX 763

Modem star nekih otpilike 2 godine. Unatrag nekih mjesec dana počeo se blesirat, samo odjednom, mi ispiše unidentified network i nemožeš ništa, srećom imam rezervi pa sam ovoga odpojio i spoji rezervni. drugi dan vratim ponovno siemensa i sve 5.
Danas pak ujutro uključim komp kad ono not conected, idem provjerit modem, lampica LAN1 svjetli i trepće a na kompu ulaz u mrežnu je u mraku, vratim se do modema ištekam iz LAN1 i spojim u LAN2, kad ono LAN1 lampica se ne gasi a na kompu mi uzme neku ludu IP adresu 169.254.X.X i tako svaki puta.
Ne mogu ući ni u postavke modema, na početku sam još uspio preko WLANA ali sad ni to više ne radi.
Od jutra pokušavam reset i sve i svašta i ništa ne pomaže.
Lan1 i dalje svjetli iako ni jedan kabl osim napajanja nije uštekan u modem.
Kolko sam primjetio reset ne radi, jer nakon resete se modem nebi smio spojiti, a kolko vidim po lampicama on se spaja.
šta mi je činiti?
Nedugo sam obnovio ugovor i uzeo prijenosni HDD, pa neznam dal mi budu promjenili modem zbog toga?
Ništa ne gubim ako probam, ali me zanima kak bi bilo najbolje da se ne spajam s tim rezervnim modemom jedan dan pa da zovem službu za korisnike i opišem problem s modemom?

Ili ako netko ima prijedlog kak modem oživit?
Rezervni modem koji imam nema wlan, a to mi najviše treba
Alex1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2011., 20:54   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Po opisanom mrežni switch u uređaju je preživio nekakav šok (npr. strujni ili grmljavina) i zato se sada nepouzdano ponaša, karakterističan primjer je kad ištekaš Lan kabel a odgovarajući led i dalje svijetli.
Rezultat: hardverski neispravan
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.04.2011., 21:12   #3
Andrija M
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Alex1 Pregled postova
Nedugo sam obnovio ugovor i uzeo prijenosni HDD, pa neznam dal mi budu promjenili modem zbog toga?
Po novome tj od 01.09. prosle godine modem je vlasnistvo t-coma i u slucaju neispravnosti moraju ti ga zamijeniti ako je neispravan bez obzira na to sto imas ugovornu obavezu zbog hard diska

Dakle zovi SZK, reci da ti je modem neispravan i oni ce ti bez problema dati novi
Andrija M je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno