Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.06.2005., 18:26   #1
mante
Banned

Datum registracije: May 2005
Boot CD from Norton Ghost ?????

Prije pola godine sam nasao jedan tutorial sa uputama kako napraviti Image primarne particije, Bootabilni CD programom "Norton Ghost" gdje (citiram) piše slijedeće:

U Nero "New Compilation" dijalogu odaberite CD-ROM (Boot). Svakako se pobrinite da u disketni pogon ubacite vašu startup disketu, pritisnite tipku BOOT, i desno selektirajte Bootable logical drive
Kliknite na tipku "New" i iz desnog dijela prozora prebacite u lijevi prozor sliku, (odnosno image) vašeg diska ili particije koji ste ranije napravili sa Ghostom, te sam program Ghost.
Dakle, na CD-u se mora nalaziti Startup disketa, image particije, i sam program Ghost
Pritisni tipku BOOT, u lijevom okviru odaberi CD_ROM (boot) i desno selektiraj Bootable logical drive

Sve mi je jasno osim ovog dijela texta gore navedene rečenice
"….....te sam program Ghost".
Kako da program Ghost prebacim u lijevi okvir Nera s obzirom da je on več instaliran u mom racunalu.
To bi molio da neko objasni
hvala
mante je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2005., 18:38   #2
terrano
Registered User

Datum registracije: Jun 2005
To sto je ghost vec instaliran na racunalu ne znaci nista za boot cd. Treba biti instaliran na hard disku da bi se mogla napraviti slika particije ili kompletnog diska.
Da bi taj isti BOOT CD radio na njemu mora biti snimljen i Ghost.exe jer prilikom instalacije ghost.exe se pokrece sa BOOT diska a ne s harddiska gdje je prethodno instaliran.
terrano je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2005., 09:21   #3
mante
Banned

Datum registracije: May 2005
Ok samo mi reci konkretno kako da to uradim (iz desnog dijela prozora prebacite u lijevi prozor i sam program Ghost. ). Da li se to odnosi na .exe file programa Ghost iz ProgramFiles ili......
mante je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2005., 10:02   #4
terrano
Registered User

Datum registracije: Jun 2005
Tako je, samo treba prebaciti ghost exe i to je to.
Zasto ne koristis ghost u potpunosti, tj zasto koristis nero kada boot disk mozes napraviti i s ghost programom. Samo trebas selektirati spremanje image filea na cd umjesto na HDD. Pogledaj attachment kako izgleda ghost boot CD napravljen s Norton Ghost programom.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ghost.jpg‎
Views:	229
Size:	84.3 kB
ID:	4104  
terrano je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja