|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
(riješeno) Hard Disk Warning
OK ljudi, što mi je činiti? HD Tune mi kaže sljedeći warning: ![]() Deep scan mi je u početku pokazao jedan crveni blok. Kada sam ga ponovio, nije bilo greške. Radi se o Samsung F3 1TB disku. Hvala.
![]() |
#2 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
garancija?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Znamo kakav je Protis glede garancije. Disk je star 1.5 godinu, još je toliko pod garancijom. Praktično je novi. Obavio sam CHKDSK iz Acronis Disk Directora, primjenio fix i sada mi je health diska zeleni (OK) bez ovog warninga. Budem ga promatrao pa ako bude gore, budem ga reklamirao.
![]() |
#7 |
Premium
|
Samsung F3 1TB ima defected block?
Prilikom skeniranja u HDTune, prvi kvadratić mi je crven, dok su svi ostali zeleni: ![]() ![]() Popravio sam dotični sektor s CHKDSK naredbom te sa Acronis Disk Directorom, ali mi se isti zacrvenio nakon dan-dva. Sada sam popravio isti s HDD regeneratorom kao "fix bad sectors" te mi je scan unutar aplikacije pokazao da je sektor popravljen, ali je na njemu "D" kao Delay. Nakon toga sam ga popravio s opcijom "Regenerate" ili tako nekako te mi je sada taj sektor bez grešaka unutar HDD Regenerator skena i unutar HDTune-a. Pitanje je do kada. Moje pitanje: HDD Regenerator ne sakriva bad i oštećene sektore, on ih stvarno popravlja. U slučaju da mi se crvenilo ponovi, kako mogu sakriti dotični bad sektor budući se radi o 70-75MB bloku da se ne bi desilo dok je zelen da zapišem file na njega i onda mi se zacrveni i disk mi ne može više pročitati file. Nadam se da ste me shvatili. Thanks.
![]() |
#9 |
Premium
|
Imam garanciju, ali bojim se da će i oni isto napraviti neki Bad Sector fix koji će se naočigled činiti popravljen, a onda nakon par dana opet isti problem. ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zato lijepo zapišeš serijski broj harda i kada ti daju drugi provjeriš je li u pitanju isti. Ako je isti, nemoj ga ni uzimati i ne odlazi iz prodavaonice dok ti ne daju novi hard. Pri reklamaciji daj kopiju računa i isprint HD Tune-a (ove slike što si priložio).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |