|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Wireless oprema
da li bi mogao netko pomoći koju opremu trebam kupiti da bi se mogao spojiti na router cca 100 m od kuće (nema optičke vidljivosti). Da li je to uopće moguće? treba mi net preko ljeta u vikendici pa sam mislio tako to riješiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Jedan ili dva usb adaptera WL-1700usb. Prvo kupiš jedan pa probaš sa raspoloživom wireless karticom, ako ne ide onda 2kom. i 100% radi. Cijena jednog adaptera je oko 220kn. Nije potrebna optička vidljivost. Zadnje izmijenjeno od: begi. 22.04.2011. u 13:09. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
prvo objasni situaciju tj kakav ti je polozaj. Mozes objasniti to sto nema opticke vidljivosti? to je zbog drveca/brda/zgrada? malo detaljnije objasni situaciju pa ti mozda mogu pomoci. Inace ovo rjesenje s USB stickovima ne bih preporucao, i ako nema opticku vidljivost, na 100m cisto sumnjam da ce raditi kako treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ma ima dosta prepreka uglavnom kuće 2-3 između.... a još je i router na prizemlju to bi teško išlo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Mislim da bi kombinacija sa wireless adapterima išla (1W), u najgorem slučaju dodati usmjerenu antenu ako ne bi išlo. Isti se deklarišu 35 m u zatvorenom prostoru. Druga dobra stvar je što se lako zaštite upisivanjem pasworda (kada je isti proizvođač). Inače bi jedan radio kao AP a drugi kao klijent. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|