|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
(riješeno) PC ne boota nakon čišćenja
Dakle ovako čistio sam računalo mijenjane termalne paste, čiščenje prašine itd i sad sve spojim svi kablovi uredno uštekani i sve ok kučištu imam 4 vanjska USB-a jedan SATA i Audio(mic i sluške) i to je spojeno, idem paliti računalo kad ono upali se i neče se podiči tj upali se radi 5 sekundi i onda se ugasi pa upali i taj proces se ponavlja, prije čiščenja sve radilo fenomenalno,eh sad ja sve opet odspojim sve i idem spojiti sve na stol bez kučišta spojim sve grafička,2 diska,RAM, proc i sve i upalim i boota se i sve radi kako treba nema paljena i gašenja, reko sad je dobro ništa nisam sje.... idem vratiti sad u kučište i spojit, ja spojim idem upaliti kad ono isti problem neče hmmmm šta bi moglo biti ?! Prije je sve radilo ok u kučištu a šta je sad nezz.... Molim za pomoč ! HITNO ! Inače kučište je Cooler master Strom Scout.... I probao sam staviti stick u USB utor na kućištu i skurio mi je stick. Molio bi čim prije odgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Vjerovatno ti matična ploča dodiruje kučište te dolazi do kratkog spoja, provjeri to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Spojio sam natrag u kučište, i stavim kučište na poleške i onda mi radi dignu se winsi i sve ok, a kad stavim kučišta da stoji sve se smrzne i dok se pali isto je ono 2-5 sekundi krene i ugasi se i krene ponovno. Šta je to ???? cooler je zategnut ok je temp su 28-38c. Komp mi leži na stolu i radio je ok nekih 10-15min i onda i onda se je čulo kao da je odspojem miš ili tipkovnica i kako se je to čulo neče više radit miš ni tipkovnica i smrznuo se je komp, i ja sam čekao nekih 2min i onda mi je skocio blue screen i ovo mi je pisalo na zadnje. Colleting data for crash dump... Initializing disk for crash dump... Beginning dump of physical memory... Dumping physical memory to disk: 100 Physical memory dump complete Otkrio sam nešt reko idem probati staviti samo jedan keks RAM-a i stavim komp da stoji i proradi sve, vratim natrag drugi keks u dual chanel i opet neče radi samo na poleške izvadim RAM jedan van i stavim da nisi u dualu i upalim i proradi od prve... Hmmmm šta je sad ram,matična.... ? Molim vas za pomoč, sad mi komp krepa dok trebam pisati maturalni rad ![]() HITNO MI JE MOLIM VAS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Sa jednim keksom memorije radi, a sa oba ne? Malo mijenjaj slotove i probaj skužiti da li je problem u slotu ili keksu memorije.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ovako U prvome žutom radi i drugi crveni radi, a drugi žuti radi a drugi crveni neće, dešava se kao što sam rekao šta. Ali mi nije jasno šta je bilo sa stickom, puno puta sam ga stavlju u taj utora i sve ok a sad puf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Moja slobodna procjena: ili je utor od memorije na ploči riknuo ili si smrdao pinove na socketu od procesora prilikom čišćenja/vraćanja hladnjaka, provjeri malo da nisi slučajno koji pin iskrivio.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
If it ain't broke then don't fix it... Još jedan od razloga da se komp ne dira ako radi dobro. Jedno je ispuhati prašinu s kompresorom na benzinskoj pumpi ali skidati pastu pa stavljati novu, itd. nema mi nekog pretjeranog smisla ako PC radi dobro. Provjeri da li ti je konektor od napajanja dobro legao u ploču, da li je sve dobro spojeno, itd. Kvar koji opisuješ mi dosta naginje na situaciju kada imaš duhove u elektronici automobila - čas radi dobro a čas ne... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Događalo se to i meni nakon promjene hardvera ili čiščenja kompa . Nešto nije dobro usjelo ili je neki takav problemčić . Rastavi sve i posloži van kučišta i zatim pokušaj pokrenuti računalo . Meni je znalo proraditi i zatim sam sve pospajao u kučište i sve 5/5 ........ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
A radi toga može biti da se stick skurio, i rami zezaju? Budem probao sve odštekani i isponova. Da ili ne da znam. Molio bi vas čim prije odgovor. Zadnje izmijenjeno od: Vratac18. 19.04.2011. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Stick si skurio jer si krivo spojio žice od front USB-a na kućištu na USB konektor na ploči, prouči malo shemu u manualu od matične pa spoji kako treba. Jesi provjerio pinove u CPU socketu?
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ako vodoravno radi, a okomito ne radi, onda si nešto krivo spojio/umetnuo/pritegnuo. Ostavi ga vani na stolu i završi maturalni rad. Kasnije se možeš zaje**avat s uzrokom problema. Prioritet ti je matiralni rad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Eto me s vijestima, rastavio sam sve sad ponovo i išao ispočetka kao da je sve novo, pregledao sve kablove, pastu na procu cooler, eh idem gledati žice na napajanju čine sve ok sastavim ja sve povežem molexe i posložim kablove, stavim stranice uključim neče hmmm... maknem stranicu odvežem molexe i upalim radi juhhh. Idem ponovno pregledavati ali nigdje se ništa nevidi... šta je sad da mi je znati? Jel je nešto na napajanju onda ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Što znači povežem i odvežem molexe? Nisam baš dobro shvatio post ali preporučam ako imaš unimer da prekontroliraš napone na napajanju. ( spajalicom spojiš zelenu i crnu žicu na 20/24 pinskom priključku da seu upali odspojeno, te onda pogledaš napone po molexima....) Ako svi naponi budu dobri, spoji samo nužne komponente za paljenje računala i to van kućišta, ako se upali dodaji jednu po jednu dok ne ustanoviš koja stvara problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Kod tih slaganja kabela u kučištu često dođe do lomljave IDE kabela (ako imaš kojeg) ako ga npr presavineš i spljoštiš mada nemora ![]() Nisi napisao dali si pokušao izvaditi sve vanka i spojiti samo komponente nužne za paljenje računala; mbu, cpu, ram ( samo po jedan keks te i njih isprobati sve) napajanje ( sa drugim napajanje također).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
ThinkPad Hunter
Datum registracije: Oct 2006
|
Da je popigao pinove na socketu ne bi opće slike bilo....provjeri da je dobro sjeo vent na procesor da se stvarno možda ne pregrijava (pogotovo ako se radi o serijskom 775 ventu), memorije za DC trebaju bit u slotovima iste boje....dakle u dva žuta/crvena....
![]() |
#26 |
Registered User
|
Sve je uredu s procom i coolerom, problem je u napajanju. I riješeno je. Može Lock. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|