|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Problem ploča ili nešto sasvim treće?
Problem se pojavio kada je buraz išao "ispuhati" komp sa kompresorom i nazad sve spojio, pojavila mu se greška "no video input"... Posudio sam od frenda drugu grafičku jer smo mislili da je ona riknula, naravno sa frendovom je radilo od prve, dok nije prošlo opet neko vrijeme i isto se pojavilo bez da smo išta dirali, vratili smo nazad svoju grafu i opet je radilo... U međuvremenu je sve bilo ok dok nisam kupio GTX280 grafu i promijenio napajanje, opet isto sranje, pa smo malo švrljali po netu i vidjeli da je najverojatnije nešta sa pločom jer sam probao drugi monitor i isto se dešavalo... Čitao sam na netu (nemogu naći link sada), da je lik imao sličnih problema i da je riješio tako da je zamjenio ili prebacio RAM u drugi utor i malo posložio kablove, ja sam zamjenio memoriju u drugi utor i kao malo posložio kablove i proradilo je, inst windowse i sve te šeme, kartica radi sve super, ali mi zna iz čista mira, najčešće kad pokrenem igru, izbaciti na monitoru neke akrtifakte i kad zagasim i upalim monitor piše mi opet "no video input", situaciju spašava jedino hard reset ![]() Po meni je problem u RAM ili matična, makar brijem više da je matična, čudno ali.... OVO SE POJAVI |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Matična definitivno no nije zbog ispuhivanja nego vjerovatno zbog grubljeg vađenja i stavljanja grafike da je problem u pci-ex slotu jer kad stavis nanovo grafi i pritisneš ga radi a kad grafa stoji dulje i svojom težinom pomakne slot prestane raditi , najbolje bi bilo istestirati ploču tj dati je u servis pa da ti oni kažu šta je po meni glas za mbo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|