|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Crossfire brži od SLI-a u 3Dmarku05 i nekim igricama
Code:
Iz dokumenta se moglo vidjeti kada se Ati Multi Vpu uspoređuje sa dvije 6800Ultra u SLI-u, da je prednost u 3Dmark05 oko 10%, oko 30% u Splinter Cell-u C.T i više od 60% u Need For Speed Undergorund 2. Ati govori o rezultatima na rezoluciji 1600x1200, sa 4X FSAA i 8X aniso, Athlon 64, 1GB DDR 400Ram-a, RD480 matična ploča sa 8.151 driverima. Ati je koristio dvije X850 XT Crossfire kartice, a za SLi je koristio dvije 6800 Ultra-e na Asus SLI Deluxe ploči i 71.89 driverima ![]() Cijeli text sa prvom slikom tog sustava ima ovdje: http://www.ocklub.net/index.php?suba..._from=&ucat=1&
![]() |
#2 |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Ma sve je to lijepo, samo malo tko ovdje ima love za si to priustit, jednu je tesko nabavit, a kamoli dvije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Samo me zanima kako će raditi u SM3.0 igrama spoj R520 + nešto starije ? , vjerovatno će se raditi spuštanje na niži standard... Osim toga bilo bi čudno da ATI nakon toliko otezanja izda inferiorni pandan SLIu ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
I to u paru sa XL. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
hm da, kad sam vec stavio topic na podforum "clanci" , a niko ga nije ni pogledo, uglavnom obratite paznju na drugi post pa izrazite misljenje P link na pcekspert
![]() |
#9 |
Premium
|
hmmm... cjeli taj tekst je ustvari copy-paste prevedeno sa inqirera : link BY THE WAY: :clap: :clap: :clap: :clap: :burn:
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I usput koje veze to ima sa temom?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
sta? nekontam? pa sve sto sam ja napisao ima veze s temom? na slici se vide 2 x850 u crossfireu ako to mislis?
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.ocklub.net/index.php?suba..._from=&ucat=1&
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
pa znam da se vide, mislim, u cem sam ja sad tu napravio OT? ja postam sliku i izrazim srecu :clap: :clap: :clap: i odma sam OT... :/ osim toga ono sam napiso daje copy paste sa inqa ne zato sto je copy paste nego zato sto je fuad napiso ono na inqu, a dobro se zna da otkad je "fudo" ime r520 daje covjek poludio i poceo preuvelicavat stvari... ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
hehe ![]() Jedva čekam testove.. E da nadam se da ste pročitali da su to izjave od Ati-a što se tiče rezultata...
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Meni osobno cijeli taj SLI koncept i nije nešto. Trošak za ploču, trošak za dvije grafe. Problemi sa driverima...mislim-pogledajte samo Nvidia SLI: Moraš piknut SLI ploču, pa ajmo reći dvije GT, i kaj na kraju imaš??? Prazan džep. A kaj je najbolje-ako imaš SLI NE MOŽEŠ koristiti dva monitora. Dakle-SLI ploča+GT je koliko više??? Oko tri somića. E pa, rađe ću taman da se radilo i o ATI-jevoj inačici SLI-a imati jednu grafu i dokupiti LCD monitor. Brat-bratu, za tih tri somića više se ne isplati. I GT i npr. XL vrte sve današnje igre kak treba. Da ne bih slučajno sad nabavio SLI i onda me za pola godine zajebu sa AGEIA karticom "bez koje neću moći uživati u SVIM detaljima) itd...itd... Nije mi ni na kraj pameti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() http://www.ocklub.net/index.php?suba..._from=&ucat=1&
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
hm meni sli jedino ima smisla ako cu jednu kartusu kupit sad, pa kad budem nadogradjuvo komp kupim jos jednu i imam duplo jacu stvar za puno manje pare... ovak, kupit 2 kartice odjednom, too je stvarno glupo imho...
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Koliko vidim ni te GA kartice i ploče neće baš proći... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
SLi je smeće.... Just my 2 cents ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Updejto sam članak: http://www.ocklub.net/index.php?suba..._from=&ucat=1& Na slici su prikazane mogućnosti kombiniranja grafičkih kartica, te načini renderiranja.
![]() |
#22 |
Premium
|
hm srecko, sry, ali toje totalno nepotrebno kad sve to vec vidim na pcekspertu cak i puno detaljnije, ito jos prije nego sto ti to uspijes apdejtat natu stranicu :/
![]() |
#23 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Meni je najjače kak su uspjeli sa grafama nakrcat atx ploču normalne veličine. A proširenja nula bodova, sve pikat po jadnom usb-u, kolko vidim pci možeš zaboraviti. Možda zmisle kakav extended atx tak da ploča ima blizu metra u širinu, a kućište bu onda barem metar i pol. Sve to sa sli forama je veliki drek!
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() E da evo i link ![]() http://www.de.tomshardware.com/graph...530/index.html Mislim kad se prepisiva već da bi bio red ostaviti link od izvora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
ati je crossfire morao napravit isključivo zbog marketinških razloga kako bi imao proizvod konkurentan SLI-ju jebiga tržište je zajebana stvar i ak nemaš nekaj čime možeš konkurirat objektivno pušiš a nvidia je oduvijek bila dobra u prodavanju magle i predstavljanju nazovi novih tehnologija koje su radile nikak i od kojih objektivno nema nikakve koristi stvar je jasno da se izvuče lova iz naših džepova prvo idu novi chipseti pa matične ploče pa onda kupiš još jednu grafu i tako unedogled u principu glupo i nepotrebno trenutno ne vidim igru koju sa svojom grafom ne bi mogel igrat u 1600x1200 i koji će mi onda klinac dvije grafe? meni je to sve skupa puno bez veze i daleko više me zanima kak će izgledaz primjerice R 520 nego ta blesava spika sa dvije kartice |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Nekak mi se vidi da je i to samo derivacija koja se vuče još od R300 ![]() Mislim-nije bitno, glavno je da se ponudi dobar omjer perfomansi i cijene. Na kraju ispada da su u ATI-ju imali pravo kad su rekli : "dok igre koje stvarno koriste sm3 zažive-imat ćemo i mi takav hardware" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
pogotovo gledjući ono kaj se pisalo o xboxovom R 500 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
2) Druga master kartica je X800XT/PE koja je kompatibilna s slaveovima X800VANILLA, X800PRO, X800XT i X800XT PE. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|