Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.03.2011., 18:08   #1
faal
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Problemi s .exe fajlovima u win7 64bit

imam win7 64bitni.

zadnjih nekoliko mjeseci imam problema s kopiranjem/brisanjem/overwriteom i slicnim operacijama s exe fajlovima. napominjem da se radi iskljucivo o legalnim fajlovima.

evo nekoliko primjera:
nemogu instalirati update za ccleaner zato jer ne moze pobrisati stari fajl. tek nakon 5 minuta ili resetiranja kompjutera bez prethodnog pokretanja ccleanera, mogu ga instalirati. ako ga pokrenem pa izadjem iz programa i onda idem instalirati, nemogu, kao da je jos uvijek negdje u memoriji.

isto tako, update steama nemogu uopce napraviti jer trebam pokrenuti steam.exe, a onda taj nemoze napraviti overwrite s novom verzijom steam.exe fajla.

kad bi isao pobrisati rucno direktorije, recimo ccleanera, onda bi se sve pobrisalo i unutra ostao samo exe fajl. kojeg mogu pobrisati nakon nekoliko minuta ili restarta. zvuci kao da je on neko vrijeme "in use" ali ga nigdje nema u procesima.

steam mogu updatetati samo tako da napravim update na drugom kompu i onda snimim na svoj preko usba. i onda mogu copy-paste napraviti samo nakon restarta, jer inace mi kaze "folder in use" ili "you don't have admin permission", a moj racun je administratorski.

prije nisam imao tih problema, a nisam niti radio nista neuobicajeno, ovo je pocelo samo od sebe.
faal je offline  
Staro 27.10.2011., 20:57   #2
faal
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
evo, nakon toliko vremena nasao sam rjesenje!

ako ce nekome pomoci:

problem je bio jer sam ugasio neki windows servis za koji sam mislio da je nepotreban (neznam ime tocno, pocinje sa application i ima ih 3 s imenom application, pa ako se nekome isto dogodi lako ce provjeriti).

kemijao sam nesto kao "povecanje performansi gasnjem nepotrebnih pozadinskih programa i servisa" pa se tako to dogodilo
faal je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno