|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Problemi s .exe fajlovima u win7 64bit
imam win7 64bitni. zadnjih nekoliko mjeseci imam problema s kopiranjem/brisanjem/overwriteom i slicnim operacijama s exe fajlovima. napominjem da se radi iskljucivo o legalnim fajlovima. evo nekoliko primjera: nemogu instalirati update za ccleaner zato jer ne moze pobrisati stari fajl. tek nakon 5 minuta ili resetiranja kompjutera bez prethodnog pokretanja ccleanera, mogu ga instalirati. ako ga pokrenem pa izadjem iz programa i onda idem instalirati, nemogu, kao da je jos uvijek negdje u memoriji. ![]() isto tako, update steama nemogu uopce napraviti jer trebam pokrenuti steam.exe, a onda taj nemoze napraviti overwrite s novom verzijom steam.exe fajla. kad bi isao pobrisati rucno direktorije, recimo ccleanera, onda bi se sve pobrisalo i unutra ostao samo exe fajl. kojeg mogu pobrisati nakon nekoliko minuta ili restarta. zvuci kao da je on neko vrijeme "in use" ali ga nigdje nema u procesima. steam mogu updatetati samo tako da napravim update na drugom kompu i onda snimim na svoj preko usba. i onda mogu copy-paste napraviti samo nakon restarta, jer inace mi kaze "folder in use" ili "you don't have admin permission", a moj racun je administratorski. prije nisam imao tih problema, a nisam niti radio nista neuobicajeno, ovo je pocelo samo od sebe. |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
evo, nakon toliko vremena nasao sam rjesenje! ako ce nekome pomoci: problem je bio jer sam ugasio neki windows servis za koji sam mislio da je nepotreban (neznam ime tocno, pocinje sa application i ima ih 3 s imenom application, pa ako se nekome isto dogodi lako ce provjeriti). kemijao sam nesto kao "povecanje performansi gasnjem nepotrebnih pozadinskih programa i servisa" pa se tako to dogodilo ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|