|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
![]() Pozdravljam sve koji ovo čitaju. Molio bih nekog iskusnog kolegu za pomoć oko riješavanja problema. Dakle adapter mi trenutno spojen na Yagi-cu od 18 decibela i pod windowsima 7 radi savršeno, na cca 700-1000 m zračne linije do AP, jakost i kvaliteta signala mi je 75-85%, s tim da mi je antena fiksirana u kući. S tim sam zadovoljan 100%(samo što mi treba da radi pod xp-om). PROBLEM: Problem se javlja kada adapter spojim na bilo koji komp koji radi pod XP-om. Ne može odrediti mrežnu adresu, ako sam dobro preveo,( ona loptica rola oko ona 2 mala ekrančića i na kraju mi se pojavi žuti trokutić i kaže nešto da je ograničena ili nikakva mogućnost povezivanja). Kad mu ja ručno unesem sve podatke IP, GETEWAY, DNS SERVER... npr. za optimu i pokušam se spojiti na optimin ruter, pokazuje mi da je spojeno, signal je odličan ali NE MOGU OTVORITI NITI JEDNU INTERNET STRANICU, niti na googlu niti na exploreru. Antivitusni se neće update-at. Jednostavno nema protoka podataka. Probano na 3 PC-a, svi se jednako ponašaju. Pokušavao sam sa raznim driverima - sa softwerom i bez softwer (sam driver), original koji sam dobio, pa sam skidao s RTL stranice za dotični 8187 čipset - sve isto, ne radi. Eto ako netko zna neku caku, ako je imao sličnih problema molim ga da mi pomogne ili barem da ideju. Ja sam svoje ideje iscrpio i dalje ne znam. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Napravi slijedeće: - ako je instaliran / aktivan sw za upravljanje wireless konekcijama deaktiviraj ga, može i uninstall - stavi zadnji drv sa stranica Realtek - a - postavi da WZC upravljanja wireless konekcijama - žično se spoji na router (vidim da je udaljen, ovo može odradit vlasnik / frend na lokaciji uređaja): a) upali DHCP Server i vidi u kojem su opsegu ip adrese za auto (DHCP) i za fiksne b) manualno unesi DNS Servera, prvi od Optime a drugi od OpenDNS ili Google, vidi DNS by ISP c) privremeno makni zaštitu wireless mreže (postaviš None) - vratiš se na svoj komp, pobrišeš sve zapamčene pristupne tačke / mreže - prvo probaj sa mrežnim postavkama wireless - a na automatic a ako zeza onda sve postavi fiksne manualno (IP, Subnet, Gateway=IP routera, DNS1=IP routera, DNS2=OpenDNS - nađi "svoju" wireless mrežu i spoji se, to bi trebao proći bez problema, vidi jel imaš pristup internetu - postavi da ti je wireless mreža na koju si spojen bude preferred i da se automatski spaja na nju - napravi Reboot i provjeri je li se automatski spojio i jel imaš pristup internetu - vratiš se na lokaciju router - a / kažeš vlasniku da upali wireless zaštitu - na svom kompu odabereš da se spoji i pitat će te da uneseš wireless pass - po spajanju ponovo test / internet - ako radi napravi Reboot Može se desit da se "ne vole" router i stick i neće da se spoji, tada treba mjenjat tip zaštite (WPA2 > WPA > WEP), također poželjno koristit neki wireless key genetator s interneta jer je tada generirani ključ točno "po standardu". U najgorem slućaju nema pomoći nego dignit os (u tvom slućaju XP) "na čisto" jer sw / drajver sticka napravi neki zez / kupus i neće pa neće, alternativa bez reinstala je Driver Seeeper ili sl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo da se javim. Sve sam isprobao osim dizanja novog os i ne ide. No, na jednom laptopu sam dizao novi windows xp i išao probati jel radi, i radi. Dakle problem je u windowsima. Nisam mislio da bi to mogao biti problem jer sam probao na 3 različita kompa. Uglavnom problem je nađen. Hvala još jednom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|