|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
Pozdrav svima! Zanima me kako umrežiti dva laptopa, s tim da je jedan na Visti, a drugi na Win 7. Želim to učiniti preko crossover kabla. Čitao se neke upute i jednostavno ne ide. Uštekao sam bio kabel u oba laptopa (radi se o dva Toshibina prijenosnika), mrežne pretpostavljam obje rade, jer imam Local Area Connection za dvije Realtek mrežne. Podesio sam u IPv4 protokolu jedno na 192.168.1.1, drugo na 192.168.1.2 i jednostavno se nakon toga ništa ne događa. Na oba LAC-a stoji crveni križić. Jesam li nešto previdio? Može li mi itko dati detaljne upute, jer mi ovo nije jasno... Hvala unaprijed! EDIT: Da apsolutno nitko ne zna? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.03.2011. u 10:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo pročitaj Sticky o umrežavanju ppreko Crossower - a poviše, neda se ljudima pisat šta je već rečeno / opisano. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
čest problem je da ti firewall blokira pristup drugom računalu. To može biti onaj Windowsov firewall ili ako imaš neki posebno instaliran, npr. od antivirusa. prvo ga probaj isključiti, pa ako bez njega radi onda ga uključi i podesi pravila tako da ti propušta promet prema toj ip adresi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|