Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2011., 13:36   #1
piSSko
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Smrzavanje kompjutera - neispravan hard disk?

pozdrav,

ne znam di da stavim ovu temu al nekak mi se cini da je do harware-a problem pa cu zato tu postat.

kofiguracija:

dual core e6300
ddr 2 2GB 667MHz
ati hd 4650
asrock G31M-S
WD 500GB Sata

problem je sljedeci, kad se nesto radi na kompjuteru odjednom se komp smrzne, al ne da ga moram restartat nego onak ko da je procesor 100% zauzet pa se skroz usporio ( not responding od programa koji je pokrenut) pa se nakon par minuta opet odmrzne i dalje sve mogu radit normalno do ponovnog smrzavanja.
u taks manageru procesor nije 100% zauzet ko niti ram.. proc radi na par posto zauzeca.
pregledal sam ga od virusa u safe modu bilo je oko 5 trojanaca ( ocistio sam). i opet ista svar..
napravil sam test hdd-a, bil je jedan bad sector ( uspio sam ga rjesit) ponovo skeniral hdd i nije nasel niti jednu grsku ( hirens boot).
testiral s istim memoriju, procesor svi testovi uredno prolaze.

formatiral sam cijeli hdd, digel ponovo win7 64bit i opet ista greska.
kada pokrenem resourcse monitor, kada komp zasteka vidi se sljedece:

http://img192.imageshack.us/f/beznaslovap.jpg/

sad ne znam, cini mi se da je ipak hard ostecen.. al reko da pitam vas na forumu dal je mozda netko imal slican problem.

tnx na savjetima!

Zadnje izmijenjeno od: piSSko. 10.03.2011. u 14:30.
piSSko je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2011., 15:31   #2
mask01
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor piSSko Pregled postova
pozdrav,

ne znam di da stavim ovu temu al nekak mi se cini da je do harware-a problem pa cu zato tu postat.

kofiguracija:

dual core e6300
ddr 2 2GB 667MHz
ati hd 4650
asrock G31M-S
WD 500GB Sata

problem je sljedeci, kad se nesto radi na kompjuteru odjednom se komp smrzne, al ne da ga moram restartat nego onak ko da je procesor 100% zauzet pa se skroz usporio ( not responding od programa koji je pokrenut) pa se nakon par minuta opet odmrzne i dalje sve mogu radit normalno do ponovnog smrzavanja.
u taks manageru procesor nije 100% zauzet ko niti ram.. proc radi na par posto zauzeca.
pregledal sam ga od virusa u safe modu bilo je oko 5 trojanaca ( ocistio sam). i opet ista svar..
napravil sam test hdd-a, bil je jedan bad sector ( uspio sam ga rjesit) ponovo skeniral hdd i nije nasel niti jednu grsku ( hirens boot).
testiral s istim memoriju, procesor svi testovi uredno prolaze.

formatiral sam cijeli hdd, digel ponovo win7 64bit i opet ista greska.
kada pokrenem resourcse monitor, kada komp zasteka vidi se sljedece:

http://img192.imageshack.us/f/beznaslovap.jpg/

sad ne znam, cini mi se da je ipak hard ostecen.. al reko da pitam vas na forumu dal je mozda netko imal slican problem.

tnx na savjetima!
pošto kažeš da imaš hirens boot, imaš baš od WD software za čekiranje diska, pa probaj s njim, ako si u mogućnosti probaj promijenit sata kabel
mask01 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2011., 15:33   #3
piSSko
Registered User
Moj komp

Ok, budem isprobal danas pa javim tnx na savjetu
Staro 11.03.2011., 11:33   #4
piSSko
Registered User
Moj komp

Ej, evo probal sam promjenit sata kabel, izvrtio testove od wd software-a i opet ista stvar.. hmm ne znam vise kaj da testiram..

moze kakav prijedlog? hvala
Staro 16.03.2011., 18:58   #5
gladijator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
potraži program hdd regenerator, autor je dmitrij primoscenko. čudo od programa kad su hdd u pitanju. meni je vratio u život prastari i otpisani ibm od 30GB. i još jedna stvar, možda ti nešto sa sata kontrolerom ne valja. prebaci na drugi sata konektor i provjeri napajanje koje ide na hdd. prebaci drugi kabel ili ako ti je napajanje modularno na neki drugi konektor. ubaci i zadnji bios, možda nešto u samom chipsetu ne valja.
gladijator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno