|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2011
|
ne znam kako da maknem vise taj WIN 7
Ovako, imam jedan stvarno više frustrirajući problem sa windows 7. Naime, komp mi je zaražen virusima i logično je da ću rušiti sistem i sve staviti ponovo. Međutim, vidim da mi cd-rom ne radi, tako da nema druge nego preko usb-a. E sad, ja sam skinuo onaj program PeToUSB dakle da napravim bootabilni windows xp usb. To sam i napravio. E sad di je problem. Normalno stavim opciju u dos-u da mi prvo diže usb, i stvarno ide ekran da će dizati usb. I onda iza toga piše "koji operativni sustav želite koristiti i stoji samo opcija windows 7". I ništa, ja nekako dignem ovaj svoj zaraženi sustav gore, ubacim i tad usb, otvorim prozor, kliknem setup.exe datotetku i otvori mi se onaj glavni prozor za instalaciju ali sivom bojom mi jasno piše install windows xp, što znači da ne mogu nikako, ne da mi tu opciju. moje pitanje glasi KAKO DA MAKNEM WINDOWS 7 , na koji način, na koju caku da ga formatiram da ga nema. Sve sam proboa, čak sam i ručno brisao sve foldere i oni valjda imaju neki automatski back up i vrate se. Dakle, više ne znam šta da radim sa time. Ako može pomoć bio bi jako zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Objasni sta tocno zelis. Zelis li maknuti win7 i staviti xp ili zelis staviti win 7 iznova. Ako zelis win7, skini si dvd to usb windows 7 tool i preko njega stavis win7. Ako zelis xp onda potrazi na forum instalaciju xp-a preko usb-a. Ako samo zelis formatirati (ne vidim razloga za format bez instalacije nekog OS-a) onda ubaci taj WIN/ usb stick i formatiraj particije i ugasi racunalo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
dakle, ne znam kako da uopće pristupim particijama, da tako kažem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
mene samo zanima na koji način se windows 7 može fino obrisati da ja mogu staviti pa makar i prastari xp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Može se obrisati/formatirati na način da se XP zaista diže a kod tebe se to ne događa "Normalno stavim opciju u dos-u da mi prvo diže usb, i stvarno ide ekran da će dizati usb. I onda iza toga piše "koji operativni sustav želite koristiti i stoji samo opcija windows 7". Probaj opet napraviti bootabilni USB Xp jer ovaj ne radi očigledno ili nešto ne valja sa boot redosljedom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo zadnja stvar koju te molim , daj mi preporuči neki dobar program za prebaciavnje xp-a sa cd na usb, jer ovaj očito nije dobar kad nije uspjelo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Petak navečer. točno ![]() Može probat, makar najviše problema se događa ako se instaliraju driveri za MBO sa CDa ili otkud već. Al to je po meni za početak najnezajebanije rješenje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|