|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Tuneliranje
Kako su mi na poslu, a i većini drugih blokirali sve osim dnevnih novina, čak i proxy servere, a većina nas ima kod kuće neki torrent server da li bi netko tko se kuži i imao malo viška vremena opisao kako napraviti kvalitetno tuneliranje.
![]() |
#2 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Dali su blokirani SVI portovi i pristupi stranicama osim dnevnih novina? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Ma nisu. Ovo je bilo figurativno. Blokiran je fejs, svi video sadržaji, većina stranica sa uploudanim slikama, svi messengeri, pojedini forumi za koje je netko smatrao da ih nije potrebno čitati, većina online igrica pa čak i bigfish iako se amo igrice samo gledaju. Primjerice net.hr i slični portali izgledaju očerupano jer pola slika fali pošto su slike uploudane na nekom serveru koji je zblokan. Isprobao sam preko 100 proxyja i svi su blokani. Uglavnom dečki su naučili posao, a kako i nebi kad svako malo idu na neke cisco seminare. ![]() Mišljenja sam da bi jedino pomoglo kvalitetno tuneliranje. Probao sam sa TeamViewerom i do prije nekim mjesec dva sam se još mogao spojiti doma, ali sad više neide niti s njim. Osim ako nisu zblokali odlazne i dolazne ping pakete.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 27.02.2011. u 21:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ok. ajd provjeri jel port 22 slobodan. ako je vrlo lako rijeshish ssh tunel i sve radi (putty i par klikova ukoliko imash neku mashinu sa ssh serverom doma) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
Citiraj:
Na bolovanju sam, pa ću isprobat za koji tjedan, ne vjerujem da ću se ranije vratiti na posao. Edit: Daj mi molim te pojasni kako? Mislim ne provjeravati port ![]() Da prvo probam doma u kontroliranim uvjetima.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 28.02.2011. u 10:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
ako želiš remote desktop sa nekim od kompova kod sebe doma to se može riješiti sa ssh tunnelingom no ako je blokiran port 22 i/ili postoji neki web filter ala websense (a ako su administratori tako dobri kao što kažeš onda je skoro sigurno oboje prisutno), nećeš uspjeti dignuti tunel. ono što ja prakticiram je httptunnel, podigneš server kod sebe doma i koristiš klijent bilo gdje drugdje. Koristi se slično kao ssh tunneling samo što sve pakete dodatno zapakira sa http headerom tako da pri inspekciji izgleda kao normalni http promet a ti kroz njega guraš što već poželiš. Druga solucija je openvpn, kod sebe doma digneš server po portu 443, a pošto openvpn sam po sebi koristi ssl ne treba ga posebno wrapat u http header nego prolazi kroz veliku većinu web filtera. Iskreno još nisam naletio niti na jedan web filter koji ga prepoznaje kao openvpn, svi web filteri misle da je to https promet. Administratori mreže tomu mogu djelomično stati na kraj tako da ne dozvole resolvanje dinamičkih domena no to rijetko tko radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Server mi radi već godinama. Čista torrent kanta bez monitora, miša, tipkovnica sa instaliranim vulgaris XPima. U lokalnoj mreži spajam se sa Radminom 2.1 i to mi je dovoljno. Sa neta na server se spajam TeamViewerom. Ali problem je sa netom na poslu jer više nemogu sa TeamViewerom do servera niti na stranice koje su blockane. Surfanje sa njim je bilo u krajnjoj nuždi jer je jako sporo. Zato me interesira tuneliranje da preko portova koji se koriste za net i preko servera koristim net na poslu. @Shimpa Kužim ja većinu toga kaj pričaš, ali bez malo detaljnijeg pojašnjenja nebu išlo. ![]()
![]() |
#9 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hehehe znam decke koji su te zaje ![]() probaj open vpn mislim da ce ti raditi .
![]() |
#10 |
Moderator
|
Ali nisu trebali baš tak zaštititi. ![]() Prijašnje restrikcije je moglo zaobići možda 0,5% ljudi ako i toliko, a to je zanemarivo. Nastavak. Skinuo openvpn-2.1.4-install i openvpn-2.2-beta5-install. Prvo probao 2.2, pa uninstal pa 2.1. Program se instalira i stoji u trayu.Napravio je TAP konekciju koja nije spojena. Jedina mogućnost je dodjela proxya. Za početak sam mu dodjelio za proxy IP adresu u lokalnoj mrež, ali ne događa se ništa. I na drugom kompu instalirao openVPN i opet isto. Neznam kak da to koristim. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 01.03.2011. u 12:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
www.unblockvpn.com napravi trial acc i vidi jel ti radi. ak radi, $5 mjesecno i imas normalan net, bez restrikcija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|