|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Povezivanje Security Gatewaya
Kupio sam Airlive Security Gateway RS-2500 i htio bi ga povezati u mrežu i onemogućiti torrente i još neke stvari. Međutim imam problema s konfiguracijom. Ne kužim kako ga povezati sa ruterom. RS-2500 ima dva WAN ulaza i na jedan sam spojio DSL ruter koji je na adresi 192.168.1.1. Međutim ne znam kako konfigurirati WAN1 interface. Molim za pomoć ako neko ima iskustva u nečem sličnom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A zašto ne otvoriš user manual i pročitaš ? Jedna od funkcija / mogućnosti uređaja: Dual WAN Load Balance and Fail-over. Ako na lokaciji nemaš dvije internet konekcije onda WAN2 postavi na Disable i zaboravi da postoji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pročitao sam ja upute ali ne znam kako konfigurirati WAN1 port. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Koji je ISP i uređaj (Router) na lokaciji ? Imaš dvije mogućnosti a koju ćeš odabrati ovisi o više parametara (stabilnost, mogućnosti konfiga Routera, jel želiš spajat klijente (kompove) neovisno o Gatewayu, . . .). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ISP je T-com, a ruter je Gigaset SX763. Svi kompovi bi trebali biti spojeni preko Gatewaya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
I mislio sam da je Router neki od novijih koji ti zapravo donose više štete nego koristi kako se kaže, jer ti smanjuju mogućnosti samostalnog izbora načina rada. Na raspolaganju ti je: 1 - ostavi SX763 kako je, to znači std. PPPoE router mode + Gateway > WAN u Dynamic IP mode, . . . 2 - nabavi router kojeg možeš podesit u Bridge mode rada, ako se pri tome oslobodiš nepotrebnog Remote Managmenta (za uređaje koji ga imaju) i drugog nepotrebnog (kao MaxTv konekcija) još bolje + Gateway > WAN u PPPoE mode, . . . Druga opcija je bolja iz x razloga, pronalaženje drugog modema / routera nebi trebao biti problem, "igraju" Thompson TG782, Siemens SE555 / SE515, ZyXEL 660, D-Link DSL-G684T, . . Oni uređaji koji imaju wireless samo istog isključiš i nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Hvala ti puno...Ali još nisam došao do kraja...Odabrao sam varijantu 1. Dobio sam IP adresu...E sad što dalje? Kako konfigurirati kompove? Dakle situacija je ovakva. Ruter je na 192.168.1.1, Gateway je na 192.168.1.13, a WAN1 interface u Dynamic IP je dobio adresu 192.168.1.198. Komp je na adresi 192.168.1.2. S kompa mogu pingati Gateway i WAN1, ali ne ruter. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 01.03.2011. u 00:20. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|