|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
jedan komp gubi vezu, drugi ne
ovako, moj ISP je Optima, D-Link ruter, s kojim su zicom povezana 2 kompa i uređaj za OptiTV, koristim Win7, mrežna integrirana a maticna je Gigabyte ga-p35-ds3. Mrezni kabel mog kompa je duzine mislim 8 metara, a drugog kompa oko 1.5 m. problem je taj šta moj komp gubi vezu s internetom, nekad svako 2-3 sata nekad nakon 5 min, nece se ucitaju stranice, torenti ne rade, msn ne radi. u isto vrijeme drugi komp radi normalno i veza je ok. kad softverski disable/enable mreznu nista se ne minja, a kad odspojim i ponovo spojim kabel od mrezne vrati se u normalnu na neodredeno vremena. kad se diskonekta nekad mi se pojavi žuti trokutic na ikonici mreze, a nekad ni to, nego samo stane radit. sad neznam u cemu je problem ni kako ga rjesit, do sad sam update-a drivere od mrezne, i deinstalira ad-aware, da nebi bilo konflikta izmedu njega i AVG-a. nemam kod sebe drugu mreznu da probam s njom, al trebao bi nabavit ovih dana. ispocetka se to rjeđe događalo pa mi nije bilo problem sagnit se i istekat kabel, al kako je sve cesce, sve me vise zivcira pa bi htio to rjesit ako je moguce. nadam se da ne neko imat nekakav savjet, pa unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Probaj zamijeniti kabel, on često stvara takve probleme. Nakon toga im zamijeni mjesta na ruteru pa vidi kako radi, a na kraju zamijeni mrežnu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mirkosheet W7 poluproizvod, nisi naveo jel OS x32 ili x64, napravi: - potraži jel ima bolji / novi driver od mrežne, prvo od proizvođača (pazi ima 3 revizije pa odaberi pravu), za rev 2.1 ima (Realtek LAN Driver OS:Windows 7 32bit, Windows 7 64bit Ver:7.038 Size:3.44 MB Date:2011/02/11) http://download.gigabyte.eu/FileList...ek_8111_w7.exe ili na stranici Realtek supporta za Realtek 8111B ima (Win7 and WinServer 2008 R2 Driver Ver:7.040 Date:2011/2/22 Size:623k) RTL8111B/RTL8168B/RTL8111/RTL8168/RTL8111C/RTL8111CP/RTL8111D(L)/RTL8168C/RTL8111DP dakle, tu je novija verzija - pogledaj uvodni post ADSL Biblije i x primjera na Mrežama pa postavi fiksne mrežne postavke |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
W7 ima nekakvih problema sa DHCP-om koliko se ja sjećam da je negdje spomenuto. Najprije postavi fiksne IP adrese na kompovima i isključi DHCP na routeru (kao što je Nikky rekao) prije nego kreneš u pustolovine sa driverima i zamjenama mrežnih kartica. @vma - i da ima ista imena računala to ne bi utjecalo na postojanje veze. Router ionako barata samo sa IP adresama. Problem bi bio na file sharingu ili sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
iskljucija san DHCP pa cu vidit kako radi, win je x64, a isti OS je i na drugom kompu i ne stvara probleme, mjesta u routeru sam zaminija odavno i opet je isto, tako da je problem negdi od kabela do mog kompa, a ako se nastavi ovako probat cu sa drugim kabelon, samo mrznu mogu posudit u prijatelja, a kabel bi treba kupit. samo da napomenem na oba kompa su podesene ip adrese, naravno razlicine, kompovi imaju razlicita imena, i dok je net ok sharing radi normalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|