|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
(riješeno) Nestabilnost - loša defaultna postavka memorije
Poštovani Danas sam instalirao matičnu ploču MA790FXT-UD5P.Na nju sam stavio Phenom 945 (4 jezgre) 3ghz.Uz to ide i HD radeon 5830.Napajanje nije noname, ali je na 580 vata, rabljeno 2 godine, 2x1gb ddr3. Windowse sam uspio instalirat tek iz druge.....razna zaštekavanja i sl...i restarti ponekad. Kolko snažno ako je u napajanju problem bi trebalo biti napajanje za ovu konfiguraciju? Hvala. Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 11.02.2011. u 21:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
brand name napajanja(npr. Corsair)550W IMO bi trebao sasvim zadovoljiti potrebe komponenti. Ova smeća od no name napajanja imaju za razliku od kvalitetnijih jaako mali postotak iskoristivosti(od tih nazivnih 580W imas relativno 30ak % stvarne snage). Što prije promijeniti napajanje da ne bi došlo do trajnih posljedica!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa to napajanje bi trebalo drzati tu konfu, naravno ako je ispravno. Otvori napajanje (ako nemas garanciju) da provjeris dal nema neki napuhnuti kondenzator, ali prije svega za svaki slucaj testiraj memoriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
PC je relativno najstabilniji kad stavim umjesto 4x3ghz 4x1ghz i smanjim voltažu na 0.85volti umjesto 1.5. Danas ću probat kod prijatelja koji ima phenom 3 jezgre...relativno novi komp pa javim. Probao sam staviti i jedno superprastaro napajanje od 400w noname ali efekat je identičan. Probao sam i staviti superprastaru grafulju..ali negdje kod proca ili matične šteka...tko zna možda je i memorija, ali odvrtio sam memtest od 12min sa Hirens-a i tek je na kraju testa znači na 100% zablokirao...ili je memtest takav kakav je loš ne znam. Edit....temperature su ok, cooler je prilično ok, probao sam i s drugim.Metodom prsta matična je na 50+ celzijeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
iVar
Datum registracije: Nov 2009
|
Nemora napajanje bit u pitanju,pogotovo ak si jos s nekim drugim PSU testirao i opet ti javi istu gresku.A to napajanje (naravno ako je ispravno) trebalo bi bez poteskoca terat to.
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo ljudi da velim da mi je palo na pamet pogledat memoriju i što na njoj piše, te piše 1.9 volti dok matična po defoltu ddr3 stavlja na 1.5 ili kolko vec tako da sam korigirao tu vrijednost i od tada ni jednog smrzavanja nije bilo. Hvala svima. Pfff kolko muke ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|