Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.02.2011., 20:48   #1
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
(riješeno) Strgan 775 cooler

Eto imam jedan strgani original intel cooler pa me zanima da li možda netko ima ideju kako problem rješiti. Znači strgana mu je ona bijela plastika na vrhu pipaka koji idu u socket, znači onaj baš sami vrh koji se rastegne u rupi kad cooler stegnemo. Prikazano na fotci ispravnog hladnjaka, nisam svoj fotkao ali mislim da kužite o čem je riječ. Tri komada su mi strgana, jedan je ok, no naravno hladnjak ne legne nikako dobro na bazu procesora pa temperature već nakon minute odu na 80 stupnjeva.

Pa eto neki Tim the toolman ima slučajno prijedlog kako bi se to mooožda dalo zategnuti ili da se ne zezam s tim uopće nego šutnem u koš odmah...?

blackened je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2011., 23:03   #2
gustetic
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2001
Probaj nažicat' nekog ko je kupio neki 3rd-party cooler a ne koristi set za Intel da ti da te nožice. Da si bliže Gorici, rekao bi ti da si dodješ po njih do mene jer ja imam AMD-a i ne planiram prelazak na Intel, pa mi u principu ne trebaju. BTW vidio sam da ima toga na eBayu za par dolara.
gustetic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.02.2011., 23:16   #3
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Ma gle nije problem nabavit cooler za 30-40 kn, ima ih i vjerojatno ću nabaviti neki...

Mislio sam ako netko ima dobru ideju ako se ovo može drukčije rješiti. Ja sam kontao nekako svezati za nožice pa provuži kroz svaku rupu i onda opet napravit neki čvor ispod matične samo ne znam s čim bi se to moglo izvesti tj. zavezati da se ne otpusti...
Staro 10.02.2011., 23:23   #4
gustetic
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2001
http://cgi.ebay.com/4x-Plastic-Pin-I...item27b89a4fc4

Probaj plasticne vezice, daju se dobro stegnuti ali treba biti oprezan da cooler dobro naliježe, da je u centru.
gustetic je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2011., 01:14   #5
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
meni je pukla samo jedna pa mi je bowie poslao sve 4 badava, još mu se nisam odužio..
sad imam samo dvije, jednu sam u međuvremenu stavio frendu. mogu ti poslat al si jednu još onda pribaviš..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2011., 13:14   #6
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
U Linksu za 49 kn imaš novi hladnjak: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.903.194

Teško da ćeš uspjeti zamjeniti te potrgane plastikice, to je muka. Eventualno da skombiniraš više strganih u jedan potpuno ispravan hladnjak.
Staro 11.02.2011., 14:36   #7
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor gnjepar Pregled postova
Teško da ćeš uspjeti zamjeniti te potrgane plastikice, to je muka.

Lako ko pekmez..
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2011., 14:56   #8
windfucker
Guest

Ja bih i ostale eliminirao, i stavio "vijak-podloška-matica" (x4) sistem, i gotovo.
  Reply With Quote
Staro 11.02.2011., 15:16   #9
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor T0mB1ll Pregled postova

Lako ko pekmez..
Nisam mislio da je teško to fizički odraditi nego je muka za gotovo bezvrijedni hladnjak nabavljati to plastično smeće. Najjeftinije (vremenski, novčano i živčano ) je da ode i kupi si novi hladnjak za 50 kn.

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Ja bih i ostale eliminirao, i stavio "vijak-podloška-matica" (x4) sistem, i gotovo.
Ovo je dobra ideja ali opet mora nabavljati vijke i matice jer ih vjerojatno nema doma. Pravac Pevec...
Staro 11.02.2011., 21:56   #10
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

E ovako sam izveo, uzeo par starih usb kabela od printera, odrezao im vrhove te zavezao svaki za nožicu i provukao kroz otvore za kabel management na kućištu te ih maksimalno nategao te svezao u čvor ispod matične i lima od kućišta ispod matične. Rezulat zadovoljavajući, temp od 45-50 stupnjeva što čitam da je njihova normalna vrijednost. Estetski ne izgleda to naj ali pošto je to sekundarni komp za net/torrent ne dira me previše.

Ako me bude nešto zezalo/otpustilo javit ću se kolegi petar75 koji mi je besplatno ponudio svoj višak 775 cooler.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno